Mads ledte politiet på sporet af tricktyve

Mads Christian Frandsen fulgte efter en gruppe tricktyve, der mandag var på spil flere steder i Nordsjælland

Af
Af Peter Mailand

“Folk snakker så meget om tricktyve, men der er aldrig nogen, der gør noget.” Ordenen kommer fra 20-årige Mads Christian Frandsen, der mandag fik nok og kontaktede politiet efter han havde set en gruppe tricktyve i Gågaden i Hørsholm.
Tricktyvene var forinden blevet set på Hovedgaden i Lyngby og efter en tur i Hørsholm kørte de til Helsingør, hvor de overfaldt en 88-årig kvinde, der faldt og slog hovedet så voldsomt, så hun måtte en tur på Hillerød Hospital med hul i hovedet.
Mads Christian Frandsen fra Hørsholm, var mandag ved middagstid i Gågaden, da han blev kontaktet af en mand.
“Der kommer en mand, som vil samle ind til døvstumme. Han går med en papirblok af en art, hvor der står noget om donationer og døvstumme. Det er stavet på forrykt dansk, og han kigger flere gange på mit ur, så jeg vidste ret hurtigt, hvad klokken havde slået,” fortæller han til Ugebladet og fortsætter:
“Da jeg siger, jeg ikke har nogen kontanter, siger han ok, og der tænker jeg for alvor, at noget må være galt, da han pludselig kan tale, men samler ind for døvstumme. Så får jeg øje på én, der går længere nede ad gaden, som ligner ham på en prik, så er jeg ikke længere i tvivl om, at det er tricktyve,” siger han.

Ringede til politiet

Mads Christian Frandsen, der tidligere har dyrket kampsport, ringede til Nordsjællands Politi, som bad ham følge efter de mistænkelige personer, der gik over mod p-pladsen bag ved Trommen.
“Da de ser, at jeg snakker i telefon, og følger efter dem, begynder de pludselig og løbe, og pludselig kommer der tre andre løbende, så der var fem mand der satte sig ind i en bil og kørte væk,” siger han.
Overfor politiet beskrev Mads Christian Frandsen både de fem mænd og bilen, en mørkeblå BMW med udenlandsk nummerplade, som kørte mod nord.
Senere samme eftermiddag i Helsingør blev en 88-årig kvinde udsat for et overfald, hvor hun faldt og slog hovedet. Kort efter blev den mørkeblå BMW set i nærheden, og politiet har derefter anholdt alle fem mænd.
“Vi fik en beskrivelse af en BMW, som vi kastede rundt til vores patruljer, og bilen blev set nede i Helsingør i forbindelse med det her røveriforsøg,” fortæller politikommissær Henrik Hattel fra Nordsjællands Politi.
 
Gi' Mads et like på Ugebladets Facebook-side.

null

Publiceret 16 March 2017 08:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV