Se video:

Bevæget formand "Fed fornemmelse at sidde og se film"

Kulturhus Trommens nye fleksible sale indviet med fest og farver, musicaloptræden,gavmild Smølfine og kollektiv snorklipning

Af
Morten Timm

Fred Jacobsen

Morten Timm

“Hvis vi ikke har drømme og sætter skibe i søen, så sker der ingenting. Og selv om vi i udvalget har følt det som at sidde på en isflage, er skibet alligevel kommet i havn. Og husk nu popcorn, sodavand og slik, for om lidt kommer Smølferne.”
Med blandt andet disse ord indviede Nadja Maria Hageskov (K), formand for Sport-, fritid- og kulturudvalget, á to omgange Kulturhus Trommens nye fleksible sale og dermed den biograf, som mange har sukket efter i årevis.
Først Lilletrommen om eftermiddagen og dernæst den store Trommen om aftenen. Og med de øvrige medlemmer af Sports-, fritids- og kulturudvalget - Esben Dyekjær (K), Jan H. Klit (K), Henrik Klitgaard (R) og Alexander Jonsbak (V) - bag det røde silkebånd i en kollektiv snorklipning.

Mere kultur til byen

“Vi har set frem til denne dag og glæder os over, at vi nu får endnu mere kultur i byen. Vejen hertil har været lang og fuld af blod, sved og tårer, men visionen og målet har været klart fra start. Vi bliver sætdig ved med at udvikle vores kommune, og det sidste skud på stammen er et topmoderne kulturhus,” sagde Nadja Maria Hageskov efter at have fortalt de mange femmødte, at der er gået knap tre år siden beslutningen og dagens forsinkede åbning af de nye fleksible sale.
Åbningen var med bobler, balloner, en gavmild Smølfine ved indgangen og massevis af popcorn samt om aftenen badet i farvede projektørlys og med optræden af unge talenter fra den kommende musical “Burn”.
Det var samtidig startskuddet på fire dages åbningsfestligheder med premiere på 'Smøferne - Den hemmelige landsby' i Lilletrommen, koncert med Sarah Grabow og premiere på den danske komediefilm Dan-Dream med Casper Christensen og Frank Hvam.


Læs også: Voxpop: Hvad synes du om Trommen som biograf?

Nadja Hageskov, formand for Sport-, fritid- og kulturudvalget, var både stolt og glad over, at Kulturhus Trommen nu også indeholder en biograf.

Nadja Hageskov, formand for Sport-, fritid- og kulturudvalget, var både stolt og glad over, at Kulturhus Trommen nu også indeholder en biograf.

Bevæget formand

Efter åbningen og en tur i Trommen-biffen var det begejstret udvalgsformand Nadja Hageskov, som Ugebladet talte med.
“Jeg synes, det var fantastisk og en ret fed fornemmelse endelig at kunne sidde og se en film. Ja, det var helt bevægende,” fastslog hun.

Der var fest og farver ved åbningen af Trommens fleksible sale. Foto: Morten Timm

Der var fest og farver ved åbningen af Trommens fleksible sale. Foto: Morten Timm

Festdag for entreprenøren

Indvielsen af de fleksible sale kommer tre måneder senere end planlagt, fordi det undervejs viste sig, at Trommens store sal ikke var bygget på samme måde som tegningerne viste.
Der måtte derfor laves nye undersøgelser for at være sikker på, at den nye svævende balkon i kulturhusets store sal også kan bære.
Der har dog aldrig været tvivl om sikkerheden, selv om netop balkonen var byggeriets absolut største udfordring, fortæller Morten Elleskov, partner i entreprenørselskabet Vida og projektchef på byggeriet.
“Det var helt sikkert den største udfordring. Projektet har været en kæmpe udfordring, fordi der var så mange interessenter - borgere, kommunen, brugere, rådgivere - og derfor er jeg som lokal entreprenør stolt over resultatet. Dagen i dag er en festdag for mig,” sagde Morten Elleskov, som i øvrigt overrakte en collage med billeder fra byggeforløbet til Trommens daglige leder, Bina Hjorth.

Publiceret 04 April 2017 15:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV