Hannebjerg:

Kommunen lover arkitektur i verdensklasse

Hørsholm Kommune har fundet vinderprojektet, der frem til 2020 laver plejehjem om til 25-30 boliger

Af
Fred Jacobsen

Der spares ikke på store ord i den pressemeddelelse, Hørsholm Kommune har udsendt for at fortælle, at der er fundet en vinder i arkitektkonkurrencen om, hvem der skal bygge i området, hvor det tidligere plejehjem Hannebjerg nu ligger.
“En ny bebyggelse i arkitektonisk verdensklasse,” hedder det blandt andet i meddelelsen, der beskriver, at det tidligere plejecenter erstattes af 25 – 30 boliger i flere plan og i størrelser mellem 110 – 140 kvadratmeter. Byggeriet forventes at stå færdigt i starten af 2020.

Projekterne udstilles

Byggeriet gennemføres med udgangspunkt i et udbud udskrevet af Hørsholm Kommune. Den konkurrence blev vundet af DPI Invest II ApS og Krista og Viggo Petersens Fond, som opfører et boligprojekt af Dorte Mandrup Arkitekter. Sidstnævnte har også været arkitekt på byggeriet i bymidten (den sydlige del af gågaden, red.) og har også arbejdet med sygehusgrunden.
Vinderen er et af i alt 13 bud på Hannebjergs fremtid - og de bud kan alle, der har lyst, se fra 18. april til 2. maj i Trommestikken, hvor de vil være udstillet. Borgmester Morten Slotved (K) vil ved den lejlighed afsløre, hvordan vinderprojektet kommer til at se ud. Og det bliver efter alt at dømme en glad borgmester.

Høje ambitioner

“Vi har i kommunalbestyrelsen haft høje ambitioner for området. Vi vil have boliger, der egnede sig til både familier med børn og til par og enlige, vi ville have arkitektur af højeste kvalitet og vi ville have en bebyggelse, der både var til glæde for beboerne selv og for naboerne. Alt er lykkedes med Dorte Mandrups projekt,” er Morten Slotved citeret for i pressemeddelelsen. Han har selv siddet i spidsen for det udvalg, der har valgt netop dette projekt.
Den nye bebyggelse kommer til at bestå af to-plans boliger med private terrasser og udsyn til de fælles grønne områder. De større boliger vil herudover blive indrettet som ”gårdhavehuse” med eget indre gårdrum.

Tømmes for flygtninge

Hannebjerg har i længere tid været beboet af flygtninge. De skal flyttes, så det tidligere plejehjem er tomt senest i juni. Mens det sker, skal der sættes lokalplanproces i gang, som forventes gennemført i starten af 2018.
Kommunen lover ifølge pressemeddelelsen at sikre, at forholdene under byggeperioden tager meget hensyn til naboer og gennemføres med så få gener som muligt.
“Vi har længe haft planer for netop denne grund, men har heldigvis haft is nok i maven til at vente til markedet var klar til at byde ind med et projekt, der er lige præcist så smukt som dette og svarer på alle vores ønsker. Tålmodigheden betaler sig for os, og vi ser frem mod indvielsen med glæde og høje forventninger,” siger Slotved.

null

Publiceret 16 April 2017 08:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV