Sygehusgrund:

Overvejer at sælge den i småbidder

Af
Fred Jacobsen

Nedbryderne er gået i gang med at fjerne de sidste rester af det, der en gang var Hørsholm Sygehus. Efter planen skal de sidste bygninger være jævnet med jorden ved udgangen af april.
Samtidig er kommunen i gang med at tilrettelægge, hvordan sygehusgrunden skal sælges - og et stykvis salg er en af mulighederne, fortæller borgmester Morten Slotved (K).
“Der er mange muligheder i spil, som vi nu skal til at se på,” siger Morten Slotved, der forventer, at udbudsmaterialet er klar i juni.
Ifølge borgmesteren og baggrundsmateriale til det seneste møde i Økonomiudvalget, skal der udarbejdes 4-5 forskellige krav til det samme antal områder på grunden. Det kan være krav om, hvordan det ser ud, hvis der skal bygges rækkehuse, lejligheder, antal etager, arkitektur og lignende.
“En slags spiseseddel, som de, der byder på opgaven, skal forholde sig til,” forklarer Morten Slotved.
Økonomiudvalgets medlemmer drøftede også fordele og ulemper bed et samlet salg af grunden fremfor at salget foregår stykvis.
En fordel ved et samlet salg er, at kommunen er sikret penge i kassen i takt med at de enkelte områder bliver gjort færdige. Kommunen slipper også for selv at skulle byggemodne de enkelte områder.
Risikoen er på den anden side, at prisen bliver mindre end ved at stykvis salg - og også, at køberen ikke kan leve op til købsaftalen.

Større sikkerhed

Fordelen ved at sælge 4-5 forskellige områder hver for sig er, at kommunen selv har større sikkerhed for, at området bliver som ønsket. Og også, at konkurrence i markedet kan øge både pris og kvalitet.
Den store risiko er naturligvis, at markedet ændrer sig i nedadgående retning de næste år, så kommunen får mindre ud af det. Økonomiudvalget skal igen drøfte salgsstrategien i maj og regner med at have den endelige fremgangsmåde klar inden sommerferien.

null

Publiceret 17 April 2017 08:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV