Utryghed på Kokkedal Station skaber politisk debat

Venstre-forslag om mere videoovervågning og politi på Kokkedal Station fyrede op under debatten i kommunalbestyrelsen

Af
Morten Timm

Morten Timm

Intet har på det seneste trukket overskrifter som Kokkedal Station - aktuelt med forslaget om navneskift til Hørsholm Station.
Mandag aften krydsede Hørsholms politikere i kommunalbestyrelsen igen klinger, og det var med fuld fokus på borgernes utryghed omkring Kokkedal Station.
Venstre foreslog flere tryghedsskabende foranstaltninger på Kokkedal, herunder opfordring til DSB og BaneDanmark om mere videoovervågning og Nordsjællands Politi om mere patruljering.
Anne Ehrenreich (V) takkede konservative Thorkild Gruelund for at have sat Kokkedal Station på dagsorden med navneskiftet, men understregede, at det ikke var navnet, der interesserede Venstre.
“Det er trygheden, der interesserer os. Vi skal tale området op - ikke ned,” sagde Ehrenreich.

Klit: Ingen forværring

Det blev startskuddet på en langstrakt og til tider heftigt debat, hvor ikke mindst de konservatives Jan Klit satte spørgsmålstegn ved om Kokkedal Station er et utrygt sted.
Der er ikke i de sidste fem-ti år sket end forværring, påstod han med henvisning til, at han havde forhørt sig hos Nordsjællands Politi.
“Utryghed er jo meget subjektivt. Derfor kan jeg ikke forholde mig til, at Venstre siger, at det er et utrygt sted at være. Jeg anerkender, at der fra tid til anden er problemer, men jeg synes ikke, at vi som politikere skal bære ved til bålet om, at det er et helt forfærdeligt sted. Og jeg køber ikke, at Venstre gør sig dommer over utryghed,” lød det fra Jan Klit, der er politimand i sit civile erhverv.
“De problemer, der er på Kokkedal Station, tror jeg ikke, at der nogen lette løsninger på, for så var det blevet løst for længe siden,” tilføjede han.
Anne Ehrenreich svarede igen: “Vi vil ikke sætte os til dommer over utryghed, men vi læser, hvad borgere har skrevet. Og når vi konstaterer, at bænkene i venterummet er taget væk, så mener vi, at bøllerne har fået overtaget. Derfor har vi bare stillet nogle primitive forslag til at gøre noget ved tingene” .

De unge er problemet

Libaral Alliances Troels Moe meddelte, at de var modstandere af mere overvågning af borgerne, og erfaringer fra bl.a. London viser, at det heller ikke mindsker kriminaliteten.
Hans partifælle Anders Vestergaard, der selv er pendler fra Kokkedal Station, syntes, at Jan Klit var lige lovlig meget jubeloptimist.
“Når 7eleven bruger en luge til ekspedition på visse tidspunkter, og bænkene fjernes og der er smadrede ruder, ja, så er der noget galt. Jeg mener, at der skal gøres noget ved de unge. Det er dem, der er problemet,” slog Anders Vestergaard fast.

Afventer rapport

Mens debatten fjernede sig mere fra Venstres oprindelige forslag var det Borgerlistens Peter Antonsen, formand for Miljø- og planlægningsudvalget, der skabte samling på tropperne, da han oplyste, at Hørsholm og Fredensborg kommuner i fællesskab allerede er gang med at udarbejde en fælles rapport med løsningsmodeller for Kokkedal Station.
Han stillede derfor det ændringsforslag, at man afventede rapporten og samtidig inddrog Venstres forslag ved den første behandling i Miljø- og planlægningsudvalget.
Det tog luften ud af diskussionen, og alle 19 medlemmer af Hørsholm Kommunalbestyrelse tilsluttede sig Peter Antonsens ændringsforslag.
Jan Klit oplyste desuden, at han gerne ville indhente de dugfriske tal fra Nordsjællands Politi.

null

Publiceret 26 April 2017 10:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV