Tomas Dyrbye, formand for Det Konservative Folkeparti i Hørsholm. Arkivfoto

Tomas Dyrbye, formand for Det Konservative Folkeparti i Hørsholm. Arkivfoto

K-formand om Gruelund-kritik:

"Det er noget pjat"

Tomas Dyrbye kan ikke genkende Gruelunds kritik af den demokratiske proces og afviser, at der er nogle, der er blevet desavoueret

Af
Morten Timm

Morten Timm

Kritikken fra Thorkild Gruelund over manglende demokratiske proces hos De Konservative i Hørsholm preller af på den lokale formand, Tomas Dyrbye.
“Jeg forstår ikke hans synspunkt. Det er noget pjat og ikke noget, jeg synes, at han burde gå ud og sige,” fastslår den konservative formand overfor Ugebladet.
Ifølge Tomas Dyrbye var der 86 procent stemmer for den opstillingsliste af kandidater, bestyrelsen fremlagde, og 14 procent i mod.
“Vi synes, at vi har lavet et grundigt arbejdet med alle kandidater, og i en demokratisk valgt bestyrelse har vi fået fremlagt et godt gennemarbejdet forslag med kandidater. På opstillingsmødet anbefalede vi medlemmerne at godkende vores forslag, fordi vi i bestyrelsen synes, det er et godt forslag med en bred liste af kandidater. Vi oplyste også, at medlemmerne kunne lade være med at godkende det, og vi så stemte om hver enkelt kandidat. Men det ønskede medlemmerne ikke,” forklarer Tomas Dyrbye og kan ikke se, at der er noget kontroversielt i bestyrelsens fremgangsmåde og mener, at Gruelund må gå til partiets hovedafdeling, hvis han synes, at det er foregået udemokratisk.
LÆS OGSÅ: Skuffet Gruelund rejser kritik efter degradering

De skal nok blive valgt

Den konservative formand afviser ligeledes, at der på nogen måde er tale om desavouering af personer på listen. Heller ikke Gruelunds påstand om, at Lions-sagen har haft en betydning.
“Det er noget pjat at kæde det sammen med alt muligt andet, og det er sager, jeg slet ikke vil gøre mig til dommer over. Vi har syntes, at det er vigtigt at skabe fornyelse og vise et bredt udsnit af befolkningen. De gamle gubber skal nok blive valgt, uanset hvor på listen, de står. Det er sværere for de yngre, og der skal jo også være en generation, der kan tage over, når de gamle ikke er med mere,” siger Tomas Dyrbye.

Skal ikke være fornærmet

Han understreger, at han har stor respekt for både Thorkild Gruelund og Henrik Peulicke, men det er vigtigt at få de unge med og skabe et så bredt fundament for partiet som muligt.
“Med vores opstillingsliste synes jeg, at vi viser, at vi satser bredt. Og det er vigtigt, at de gamle giver plads til unge. Som ældre skylder man, at man giver noget videre til den unge generation,” understreger Tomas Dyrbye og tilføjer, at Gruelund skal være stolt over at være med til at skabe nye konservative profiler i Hørsholm og ikke være fornærmet.
Tomas Dyrbye satser i øvrigt på, at Konservative kan få 10 mandater i Hørsholm Kommunalbestyrelse til kommunalvalget 21. november, og han er sikker på, at Gruelund bliver en af dem.

Publiceret 04 May 2017 07:45