Efter den første måned:

17 biografgængere pr. film

Hørsholm Kommune har selv budgetteret med det dobbelte antal, cirka 33 billetter pr. film

Af
Fred Jacobsen

17 biografgængere pr. film. Det er, hvad der i gennemsnit har været af biografgængere i den nye biograf i kulturhus Trommen i perioden fra åbningen 30. marts til og med 1. maj.
Det viser tal fra Hørsholm Kommune, som Ugebladet har fået indblik i.
Fra 30. marts til 1. maj er der købt 2582 billetter til 151 forestillinger. Det svarer til 17,1 gæster pr. filmvisning i de to fleksible sale - eller cirka halvdelen af det, Hørsholm Kommune selv har budgetteret med.
Alligevel er der glæde hos formanden for Sport-, fritid- og kulturudvalget, Nadja Maria Hageskov (K).
“Jeg synes, det er positiv historie. Det er flere end vi havde drømt om,” siger Nadja Maria Hageskov (K).

Lang flere filmvisninger

Det totale antal solgte billetter ligger da også en del over de 935 billetter pr. måned, der er budgetteret med i 2017. Det gør antallet af filmvisninger til gengæld også I budgettet var der forudsat 335 filmvisninger i 2017, men allerede nu har der været 151 forestillinger, viser tallene fra kommunen.
“Der er blevet skruet op for aktiviteterne, fordi folk i Hørsholm skal vide, at der nu er en biograf. Vi skal have sparket det i gang og håber så, at folk bliver glade for det,” lyder det fra Nadja Maria Hageskov.

I høj grad i den lave ende

Kim Pedersen, formand for Danske Biografer, som er biografernes brancheorganisation, er ikke imponeret.
“Det er i høj grad i den lave ende for biografer. Med de tal ville en professionel biograf bestemt ikke kunne overleve,” lyder det fra Kim Pedersen.
Han oplyser, at der skal omkring 100.000 solgte billetter til pr. år for at drive en professionel biograf. Regner man salgstallet efter en måned op på hele året, svarer det til cirka 30.000 billetter. Biografernes brancheformand medgiver imidlertid, at billetsalget for professionelle biografer ikke nødvendigvis gælder for foreningsdrevne eller kommunale biografer, men fasthilder, at omkring 30.000 billetter pr. år er i den lave ende.
Kommunen selv har budgetteret med at skulle sælge 935 billetter pr. måned svarende til 11.220 i hele året, svarende til 33,5 biografgængere pr. visning.
Efter den første måned ligger omsætningsbudgettet cirka 50 procent foran, men på grund af de mange filmvisninger følger der også højere omkostninger, oplyser centerchef Henrik Duus Rosengreen til Ugebladet.
Har du erfaring med at se film i Trommen? Del dem gerne på Ugebladets Facebook-side.

Publiceret 09 May 2017 07:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV