Se video:

Sygehusets sidste mur står for fald

Morten Slotved får igen kritik for at rive sygehusets ældste bygninger ned

Af
Morten Timm

Morten Timm

Borgmester Morten Slotved indledte nedrivningen af Hørsholm Sygehus i efteråret. I sidste uge var han tilbage, da de store maskiner tog fat på de sidste og omstridte sygehus-bygninger ud mod Usserød Kongevej.
Det er sygehusets ældste bygninger, og når de er revet ned, er Hørsholm Sygehus jævnet med jorden, og et nyt kapital med opførelse af en helt ny bydel på det 60.000 m² store areal i Hørsholm kan begynde.
Men det vækker stadig vrede og harme, at et flertal i Hørsholm Kommunalbestyrelsen valgte at rive den 120 år gamle bygning ned.

Frit spil til arkitekterne

Det har dog ikke fået Morten Slotved til at tøve eller ændre opfattelse.
“Jeg kan godt forstå, hvad de tænker, men jeg mener, at vi har truffet den rigtige beslutning ved at rive de ældste bygninger ned. Nu har vi muligheden for at skabe en ny bydel, hvor arkitekterne får frit spil, og den mulighed vil vi forfølge,” siger Morten Slotved.
Han tilføjer:
“Det er en fin bygning, men den er ikke unik og byggestilen og arkitekturen findes mange steder i Danmark. Desuden er bygningerne helt utidssvarende, og det vil være op til tre gange så dyrt at renovere som at bygge nyt,” fastslår han.

Sørgeligt snotdumt

En af de skarpeste kritikere af nedrivningen af de ældste bygninger er Borgerlistens Peter Antonsen.
Han er ikke bleg for at kalde det den dårligste beslutning, der er truffet meget længe.
“Det er både sørgeligt og snotdumt. Dem der skal investere i grunden skulle have haft mulighed for at vurdere om de kunne bruge bygningerne til noget. For eksempel har man på Carlsberg gjort det, og der har de restaureret gamle bygninger på en meningsfuld måde. Den mulighed skulle de kommende investorer have haft. Vi burde have givet dem den chance,” fastslår Peter Antonsen overfor Ugebladet.

Stadig ophidset

Han er ikke i tvivl om, at det var ren og skær økonomi, der pludselig fik et flertal i kommunalbestyrelsen til at ændre opfattelse. Når nu man var i gang med at rive ned var det billigere at tage det hele med.
“Jeg er stadig temmelig ophidset over den måde det foregik på. Vi var enige i Kommunalbestyrelsen om, at de byginger skulle blive. Vi behøvede ikke at tage stilling til, at de skulle rives ned”.
“Og jeg finder det latterligt at genbruge de gamle mursten i det kommende byggeri på sygehusgrunden. Det er pseudo-agtigt og idiotisk. Det har ikke noget med at bevare bygningerne at gøre, men er bare et forsøg på at skabe prestige omkring det,” lyder kritikken fra Borgerlistens kommunalbestyrelsesmedlem.
I videoen her på siden er vi med ved din sidste nedrivning, og borgmester Morten Slotved fortæller om sygehusgrundens fremtid, og hvad den skal bruges til i den nærmeste fremtid.

null

Publiceret 09 May 2017 09:00