Færre rapporter skal sikre flere varme hænder

Thorkild Gruelund mener der kan hentes penge på mindre dokumentation og mere ny teknologi

Af
Fred Jacobsen

De første øvelser til at få Hørsholms budget 2018 skruet sammen, er i gang. På social- og seniorområdet skal der således findes i alt 4,5 millioner kroner i besparelser.
Det skal dog ifølge Thorkild Gruelund (K), formand for Social- og seniorudvalget, ikke kun være en runde, hvor politikerne vender tommelfingeren op eller ned til en række spareforslag, kommunens administration disker op med.
“Det er værd at undersøge, om der kan spares tid og penge på unødvendig dokumentation og finde besparelserne dér i stedet for på varme hænder,” siger Gruelund forud for mandagens møde i Social- og seniorudvalget, hvor der blandt andet var et punkt 'effektivisering på kommunens plejecentre' på godt 1,4 millioner kroner på dagsordenen.
Effektiviseringer skal ifølge administrationen ske gennem ændrede vagter og opgaver plus 'personaletilpasning' fordelt på kommunens plejecentre.
Øvelsen kan imidlertid gribes anderledes an, mener udvalgsformanden.
“Vi bruger samlet set cirka 230 millioner kroner årligt på vores plejehjem. Vi bruger 24-25 millioner kroner på dokumentation. Kan vi dokumentere for en lille million kroner mindre og samtidig investerer i velfærdsteknologi, går det ud over færre varme hænder,” siger Thorkild Gruelund til Ugebladet.
Udvalgets forberedelse på de kommende budgetforhandlinger består nemlig ikke kun af nedskæringer.
Der er blandt også ønsket om at investere én million kroner i ny velfærsteknologi som for eksempel sensorer og alarmer, så medarbejderne får besked, hvis beboerne forlader boligen om natten, eller stemmestyring på gardiner, vinduer, lys og døre, så beboerne selv kan bestemme. Kombinationen af mindre tid på dokumentation og mere teknologi kan ifølge Gruelund sikre de varme hænder.
Varme hænder frem for rapporter? Hvad mener du? Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side.

null

Publiceret 16 May 2017 10:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV