Skatteyderne betaler for ny SFO

Ny struktur på SFO i Hørsholm Kommune koster godt 500.000 kroner

Af
Fred Jacobsen

“Vi troede, at forældrene fandt det vigtigere at have en pasningsordning end hvad den koster. Nu ved vi, at vi her ramte et ømt punkt”.
Mener du, det var en fejl at lave om på SFO?
“Vi var uvidende. Og vi skulle aldrig have begyndt 1. januar, men skulle have ventet til 1. august”.
Sådan siger Otto B. Christiansen (K), formand for Børne- og skoleudvalget, der tirsdag samlede sig om en ny SFO-struktur i Hørsholm. Den går kort og godt ud på, at der fra 1. august igen er en SFO I for 0.-3. klasses børn og en ny SFO II for 4.-6. klasses børn.
“Der er tale om stort set det samme tilbud, som der var før. Pædagognormeringen er den samme, og forældrebetalingen kommer til at være 980 kroner om måneden for 4.-6. klasses børnene,” oplyser udvalgsformanden til Ugebladet.
Konkret betyder det, at den nye SFO II får en normering på 25,75 børn pr. voksen, hvor normeringen i den nuværende ordning er 14,75 for 0.-5. klasses børn.
Derfor kan taksten ændres fra nu 1.772 kroner pr. måned for et 4.-5. klasses barn til 980 kroner - og ordningen udvides til også at omfatte 6. klasserne.
Beslutningen mangler Økonomiudvalgets blåstempling og betyder, at der på årsbasis skal findes godt 500.000 kroner for at finansiere den nye SFO-struktur. Det er penge, der ellers var sparet i forbindelse med budgetaftalen.
Det vil sige, at politikerne i Børne- og skoleudvalget alligevel ser sig nødsaget til at 'pille' ved det budget, alle partier i kommunalbestyrelsen ellers var enige om. Også det var der ifølge Otto B. Christiansen fuld enighed om.
“Og jeg bad om, at der ikke skal gå valgkamp i sagen. Det var der også enighed om,” tilføjer udvalgsformanden.
Takststigningen på 1.296 kroner for 4.-5. klasses børnene har betydet, at 216 af 398 i gruppen pr. 1. maj har forladt SFO.
Vil du debattere emnet? Så foregår det på Ugebladets Facebook-side.

Publiceret 18 May 2017 08:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV