Sådan ser Rungsted Skoles hjemmeside ud. Alle andre skolers sider er skåret over præcis den samme læst.

Sådan ser Rungsted Skoles hjemmeside ud. Alle andre skolers sider er skåret over præcis den samme læst.

Skole-make-up for op til 200 millioner

Budgetønske: Hørsholms skoler skal moderniseres

Af
Fred Jacobsen

Når Hørsholms politikere i den kommende tid skal se på kommunens økonomi i 2018 og en fem-seks år frem, skal der afsættes op til 200 millioner kroner til at modernisere kommunens skoler.
Det er et ønske, Børne- og skoleudvalget har sat på dagsordenen i forbindelse med de kommende budgetforhandlinger.

Skolerne ser trætte ud

Det er der hårdt brug for, mener udvalgsformand Otto B. Christiansen (K), som til Ugebladet fortæller, at idéen med at sætte en grundig gennemgang af skolerne på dagsordenen, kom op, da han gik en tur på Rungsted Skole med en forældre.
“De ser lidt trætte ud, vores skoler. Uden at nedgøre dem, ligner de jo noget, der er bygget i Østtyskland en gang,” lyder det fra udvalgsformanden. Han fortsætter:
“Det er jo helt tydeligt, at klasseværelserne er bygget i en anden tid.”
Tanken er, at kommunens skoler skal gennemgå en grundlæggende forandring, både når det gælder det ydre udseende og undervisningslokalerne.
“Hvem ved, måske er der brug for en lille regnskov i stedet for en legeplads med asfalt på. Det skal vi undersøge og snakke med børn, lærere og forældre om i de kommende år,” siger Otto B. Christiansen.

Vil tiltrække børnefamilier

For Børne- og skoleudvalgets formand handler det dog ikke kun om, at skolerne skal være mere moderne. Det handler også om kommunens ansigt udadtil.
“Vi er nu i gang med at udvikle sygehusgrunden, og vi får også et nyt boligområde i Hannebjerg. Vi vil gerne tiltrække børnefamilier - og i den forbindelse skal vores skoler være præsentable,” mener den konservative politiker.
Derfor indgår der også et ønske om at afsætte 250.000 kroner i 2018 til at forbedre kommunikationen.
“Kommunikation og branding af dagtilbud og folkeskoler er væsentlig for blandt andet at tiltrække nye borgere til kommunen,” hedder det blandt andet i baggrundsmaterialet til dette budgetønske.
“Nettet er jo det første, mulige nye borgere slår op på - og på det her område får du lige nu ikke så meget at vide om, hvad Hørsholm står for. Det skal have et grundigt løft,” mener Otto B. Christiansen.
 
Deltag i debatten - den foregår på Ugebladets Facebook-side.

Publiceret 25 May 2017 11:00