Mange var vild med vand

400 blå balloner, masser af solskin og masser af interesserede som prøve aktiviteterne på Rungsted Havn i lørdags

“Det var en succes – men vi var også heldige med vejret. Og det tyder på, at vi også næste år er med i Vild med Vand.”
Ordene kommer fra havnechef Anders Ulf Söderberg fra Rungsted Havn, som i lørdag deltog i det landsdækkende arrangement Vild med Vand, hvor omkring 100.000 mennesker lagde vejen forbi de 80 havne, som deltog.
Ideen med Vild med Vand er at vise den mangfoldighed af aktiviteter, der er på en havn – og derfor var foreningerne på havnen særdeles aktive, og rigtig mange interesserede prøve at stå på vandski, sejle kajak eller robåd plus at der var muligt at teste en oppustelig jolle og Stand-Up Paddle samt kigge nærmere på en Mini-12 meter, der er en fire meter lang udgave af 12 meter bådene, der sejlede America Cup.
Meldingen fra klubberne er, at der hele tiden var interesserede som prøvede aktiviteterne:
“Vi er meget godt tilfredse, og der var rigtig mange, som prøvede at ro,” fortæller således Hanne Solberg, formand for Rungsted Roklub, som gav mulighed for at prøve en 4'er med styrmand.
Der var da også flere, som prøvede at ro for første gang og bagefter fortalte, at nu skulle de meldes ind:
“Det aldrig for sent at starte på at ro, og du kan gøre det stille og roligt. Samtidig er roning godt for kroppen, fordi du rører hele kroppen, når du ror,” fortæller Helle Gundorph fra Rungsted Roklub, der har 145 medlemmer og især på det seneste har haft god tilgang blandt unge roere på 12-18 år.
Rungsted Kajakklub lavede opvisning i havnebassinet og gav interesserede mulighed for at prøve. Rungsted Sejlklub havde en Mini 12 meter på land og en i vandet, mens Rungsted Kyst Vandskiklub gav mulighed for at prøve at stå på vandski.
Butikken Gumpel & Co. mødte op med Stand-Up Paddle, hvor man stod på et forstørret, oppustet surfbræt og padler, og så kom Ulrik Petersen fra Vallensbæk forbi med Danmarks eneste eksemplar af den oppustelige sejljolle Tiwal.
Desuden bidrog en række af havnens butikker og restauranter med indslag, hvoraf flere fulgte det blå tema: Blå is, blåmuslinger, blå juice – og så var der i dagens anledning sat 400 blå balloner op.

null

Publiceret 12 June 2017 16:00

SENESTE TV