DEBAT:

Værdighed, respekt og ordentlighed for alle i ældreplejen

Af Annette Wiencken(V), medlem af kommunalbestyrelsen (V):

Fritz Reuther efterlyser i sit indlæg ”Hvem vil repræsentere ca. 6.500 pensionister i Hørsholm fra 2018” nogen, som vil påtage sig ansvaret for den store del af Hørsholms stemmeberettigede, som er fyldt 65 år. Venstre vil rigtigt gerne, men vi mener i øvrigt at de, der ikke måtte være stemmeberettigede af den ene eller den anden årsag, også har brug for et talerør i Kommunalbestyrelsen. Dem stiller vi naturligvis også op for.
Ældrepleje er en tillidssag. Derfor er værdighed, respekt og ordentlighed og så få fejl som overhovedet muligt altafgørende for os. Vi ønsker en ældrepleje med tilbud til både de stærke og de svage ældre. Vi ønsker at bevare både Selmersbo aktivitetscenter for dem, der kan klare sig selv og Aktivitetscentret på Sophienlund for de ældre, der har brug for en hånd i ryggen, når de skal ud blandt andre.
Vi ønsker os et sundhedshus med nem adgang til blodprøver, røntgen og skadesklinik ved fx faldulykker.
Vi ser gerne specialiserede plejehjem, fx med musik, kunst, sport, håndværk osv. Og også gerne private plejehjem, for frit valg er en mærkesag for Venstre. Og heldigvis har vi da også noteret os, at også de ældre er tilfredse med det frie valg, fx med hensyn til hjemmehjælp.
Vi går ind for brug af velfærdsteknologi, når brugen af det kan frigøre hænder til omsorg og kan eliminere fejl og utilsigtede hændelser.
Med tidligere lokalformand for Ældre Sagen Lars Bjørck Olsen som kommunalbestyrelseskandidat for de konservative imødeser vi i øvrigt med forventningens glæde, at vi kan blive fri for fremover igen og igen at diskutere besparelser på de ældres rengøring eller linnedskifte. For nu det kan da umuligt blive ved med at være konservativ politik?
 
Ønsker du at deltage i debatten, så foregår det på Ugebladets Facebook-side.

Publiceret 07 July 2017 14:00

SENESTE TV