Byggeri handler mere om penge end samhørighed

Udvalgsformand forstår frustrationer

Af
Fred Jacobsen

Peter Antonsen (BL), formand for Miljø- og planlægningsudvalget forstår godt, at Pernille Møller Lund - og andre beboere i Gøgevangkvarteret i Hørsholm - er frustrerede over, at der kan bygges op til 8,5 meter høje huse lige på den anden side af hækken. Og han ser en kedelig udvikling i disse sager.

Kedelig udvikling

“Det er en udvikling, hvor der desværre gælder andre værdier end samhørighed og det at bo rart. Det handler nu om optimering, kroner og ører,” siger Peter Antonsen til Ugebladet.
Baggrund for udtalelsen er en ny byggesag i Gøgevangkvarteret, hvor en familie på fem kan se frem til en otte meter høj, hvid væg, der vil spærre for udsigten fra familiens vestvendte terrasse.
Det er familien frustreret ked og forstår ikke, at kommunen ikke har fået lavet den lokalplan, de r blev stillet i udsigt, da der senest var klager over store husbyggerier i kvarteret.

Spørgsmål om prioritering

“Vi har ikke haft midler og ressourcer til lokalplanen. Det er et spørgsmål om prioritering,” siger Antonsen. Selv om han forstår utilfredsheden i den konkrete sag understreger han, at han aldrig har lovet, at der kommer en lokalplan.
“Jeg ønsker det fortsat, for der er mange steder i kommunen, hvor der er behov for at få moderniseret byplanerne,” lyder det fra udvalgsformanden.

Publiceret 11 July 2017 08:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV