DEBAT:

Pynter sig med lånt flødeskum

Af Stine Darmer (LA), kandidat til kommunalbestyrelsen:
Kommunalvalgkampen er i fuld gang og jeg glæder mig over, at Troels Moe (LA) har taget initiativ til, at kultur også indgår i debatten. Kultur fylder normalt meget lidt i kommunalvalgkampen, det til trods, at kommunerne bruger mange penge på området.
Alexander Toft Varsted - kandidat for de konservative - har taget handsken op fra Troels Moe. Han skriver i sit indlæg her i avisen den 1. august, at ”en klog, tidligere kulturborgmester i København udtalte for fornylig, at støtten til kunst og kultur ikke er flødeskummet på lagkagen, glasur, der kan smøres på, når alt andet er på plads. Tværtimod. Kulturen er cremen mellem lagene, der binder det hele sammen. Uden den var der ingen lagkage” (ordret citeret).
Der er ikke rigtigt, som Alexander skriver, at det er en ”klog kulturborgmester”, som har udtrykt det synspunkt, som Alexander er så begejstret for og derfor citerer i sit indlæg uden kildeangivelse. Ordene stammer fra et læserbrev skrevet af den tidligere håndboldlandsholdsspiller Carsten Haurum, og publiceret på www.sn.dk den 20. juni i år. Haurum er formand for Arena Næstved og fhv. direktør i Københavns Kultur- og Fritidsforvaltning. Altså en embedsmand og ikke ”en klog tidligere kulturborgmester”, som Alexander skriver.
Alexander, kom med noget konkret og ikke lånte metaforer og påstande om hvad, der ”tiltrækker nye velstillende børnefamilier”. Kulturtilbuddene skal være for alle og skabes bedst af dem, som bor i Hørsholm. Der er nok at tage fat på.
De sidste 7-8 års fejlslagne kulturpolitik har resulteret i, at store frivillige foreninger med mange medlemmer som teaterforeningen Hørsholm Scenen, Hørsholm Jazzklub, Hørsholm Bios Støtteforening og senest Hørsholm Musikforening enten er lukket eller lukningstruet pga. udvalgets manglende evne til at samarbejde.
Kommunens mislykkede forsøg på at styre eller overtage de aktiviteter, som de frivillige ildsjæle er bedst til, har kostet kommunen rigtig mange penge og er medvirkende til, at Hørsholm er en af de kommuner, der bruger flest penge på kultur pr. borger, til trods for det ringe aktivitetsniveau.
Det nuværende formandskab i udvalget for Sport, Fritid og Kultur bestående af Konservative og Radikale, er helt ude af trit med de selvsamme partiers partiprogrammer, som fremhæver, at man skal støtte kulturlivet, men ikke styre det.

Hvad synes du? Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående Facebook-link...

Publiceret 08 August 2017 07:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV