DEBAT:

Kortere skoledage - ja tak!

Af Maj Allin Thorup (K), kandidat til kommunalbestyrelsen:
Når der i næste uge tages hul på et nyt skoleår, møder de heldige elever på 50 udvalgte folkeskoler ind til kortere skoledage.
Men ikke i Hørsholm.
Hørsholm kommune har efter skolernes ønske IKKE ansøgt Undervisningsministeriet om mulighed for at afkorte skoledagen og erstatte dele af den understøttende undervisning med andre typer af faglige forløb.
Det er vi mange, som er ærgerlige over.
Faktisk viser en dugfrisk undersøgelse fra Gallup, at hver anden forælder mener skoledagen er for lang. Det samme gælder ifølge et SFI-notat for hele otte ud af ti elever.
Hørsholms skoler har ønsket at give reformen tid. Og al respekt for det. Men nu går vi ind i reformens fjerde skoleår.
De lange skoledage fratager børnefamilierne friheden til selv at indrette den hverdag, der passer dem bedst, og de gør ikke noget godt for vores børn og unge. Tværtimod.
Vi ser børn med manglende overskud, som fravælger sport og fritidsaktiviteter – fordi de ganske enkelt ikke orker, eller ikke kan nå hjem fra skole.
Samtidig melder børnelæger om stigning i antallet af børn med alvorlige symptomer på stress og belastning.
Antallet af undervisningstimer er ikke den vigtigste faktor for at styrke det faglige niveau.
Der er ingen forskning, som påviser en sammenhæng mellem et højt timeantal og et højt fagligt niveau. Til gengæld kan vi skele mod nord til f.eks. Finland, som til trods for næsten halvt så mange undervisningstimer som Danmark, ligger i top i alle store internationale undersøgelser.
Lad os forkorte skoledagene, lade familierne prioritere selv, og fokusere på kvalitet fremfor kvantitet.

Hvad synes du? Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående Facebook-link...

Publiceret 10 August 2017 15:00

SENESTE TV