DEBAT:

Skattelettelser som skinmanøvre

Af Glen Madsen (DF), kommunalbestyrelseskandidat:
3 år og 8 måneder er gået siden kommunalvalget i 2013, og her kun 4 måneder før en ny kommunalbestyrelse skal vælges, lufter borgmesteren ud af det blå en mulighed for skattelettelser. Tilfældigt? Absolut ikke! Tværtimod er det rendyrket designer-politik, hvis primære formål handler om genvalg og magt.
Personligt tør jeg godt vove pelsen og spå borgmesteren gode chancer for genvalg. Derfor synes jeg, der er en grad af selvmål over lanceringen af skattelettelser her umiddelbart foran et valg. For mon ikke mange af vælgere gennemskuer, at timingen netop er alt andet end tilfældig? Jeg tror det.
For en god ordens skyld må jeg hellere nævne, at vi fra Dansk Folkepartis side generelt set er for skattelettelser. Når altså der er ræson i tingene. Spørgsmålet er så, om der er det?
Ud fra det scenarie borgmesteren beskriver i Ugebladet d. 18. juli så vil en del af en eventuel skattelettelse være finansieret af økonomiaftalen mellem Kommunernes Landsforening og regeringen. I det perspektiv bør manøvren undersøges nærmere, men det skal gøres i et langt større perspektiv.
Med i betragtningen må i hvert fald tages, at der, i de to valgperioder Konservative sammen med Radikale, Socialdemokratiet og Borgerlisten har regeret byen, er sparet på stort set alle velfærdsområder, og den nære borgerservice er over en bred kam reduceret. Samtidig er Hørsholm Kommune langt bagud i forhold til at blive den mest attraktive by for de unge børnefamilier, der er en nødvendighed for kommunens fremtidige aldersmæssige balance og mulige skattegrundlag.
Skattelettelser er fra Dansk Folkepartis side mere end velkommen, hvis kommunalbestyrelsen i forhold til den hidtil førte politik mener, den kan se borgere i øjnene, og den fremadrettet samtidig kan indfri den essentielle målsætning om at gøre Hørsholm til den mest attraktive tilflytterkommune for familier med mange år tilbage på arbejdsmarkedet.
Skattelettelser kan alle lide (også dem på venstrefløjen, der påstår noget andet), men tidspunktet skal være rigtigt, og det skal ikke være med et sigte om at lokke vælgere ind i ålerusen.
Uden rettidig omhu giver skattelettelser desværre kun en stakket varme… Også for Hørsholms borgere.

Hvad synes du? Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående Facebook-link...

Publiceret 10 August 2017 10:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV