Lions Børnehuse:

Nu placeres ansvaret

Rapport om bestyrelsens ansvar offentliggøres i dag

Af
Fred Jacobsen

Hele kommunalbestyrelsen i Hørsholm mødes senere i dag ekstraordinært for at sætte et af de sidste punktummer i svindelsagen i de selvejende Lions Børnehuse.
Kommunernes Landsforenings (KL) juridiske afdeling har de seneste syv måneder kulegravet sagen for at finde ud af Lions Børnehuses bestyrelses ansvar i det, der ser ud til at være en svindelsag for omkring et par millioner kroner.
Kommunen holder indtil videre rapporten tæt ind til kroppen. Ugebladet erfarer dog, at KL-rapporten afgør ét af to forhold: Om bestyrelsen er blevet ført så grundigt bag lyset, at den ikke kunne opdage det - og dermed fritages for ansvar - eller om den har pådraget sig et økonomisk ansvar.
En rapport fra revisionsfirmaet PwC har i juni peget på, at Hørsholm Kommune kunne have ført et mere effektivt tilsyn med Lions Børnehuse. Det vil dog ikke have været nogen garanti for, at de uregelmæssigheder, der i december sidste år rystede det selvejende institutionsområde, ikke kunne have fundet sted. Overordnet set har kommunen ifølge PwC-underrsøgelsen ført det tilsyn, der skal til - oven i købet med tiltag, som man ikke ser i sammenlignelige kommuner.
Det sidste punktum bliver afslutningen af politiets efterforskning af Lions Børnehuses tidligere områdeleder, der er sigtet for mandatsvig, og en mulig retssag. Områdelederen er den eneste sigtede i sagen.

null

Publiceret 17 August 2017 11:30