Julie Tofte Johnsen, formand for Lions Børnehuses bestyrelse, har været nervøs for KL-rapporten, men er nu en lettet kvinde.

Julie Tofte Johnsen, formand for Lions Børnehuses bestyrelse, har været nervøs for KL-rapporten, men er nu en lettet kvinde.

Efter KL-rapport:

Nervøs formand er lettet

Julie Tofte Johnsen tager kritik af bestyrelsesarbejdet til efterretning

Af
Fred Jacobsen

“Selvfølgelig har vi været nervøse, selv om vi ikke mener at have gjort noget forkert. Så vi er lettede over KL's vurdering.”
Det siger Julie Tofte Johnsen, der har været formand for Lions Børnehuses bestyrelse siden årsskiftet, da hun afløste Thorkild Gruelund og hovedkulds blev kastet ind i voldsomme problemer.
“Vi er jo frivillige, der går ind i sådan et arbejde, fordi vi vil gøre noget godt for vores børn,” siger hun, der ikke frygter, at det vil gøre det sværere at rekruttere til frivilligt arbejde.
“Ikke, hvis forretningsgangene er på plads. Og det har vi jo allerede sørget for, at er,” tilføjer Julie Tofte Johnsen til Ugebladet.
LÆS OGSÅ: Lions Børnehuse: Bestyresen slipper - de var amatører

Føler sig heller ikke renset

Hun tager den kritik, der er rejst af bestyrelsens arbejde, til efterretning, og føler som sin forgænger Thorkild Gruelund heller ikke, at hun er renset for noget.
“Vi har jo bare været interesseret i at finde ud af, hvad der er foregået. Der er kritik af udførslen af vores arbejde, men jeg har ikke følt mig som mistænkt for at have været med i noget,” siger hun.
LÆS OGSÅ: Gruelund i Lions-sag: “Jeg er ikke renset, for jeg har aldrig følt mig snavset”
Julie Tofte Johnsen skal ikke i fremtiden være formand for en samlet bestyrelse for Lions Børnehuse. Fremover vil der være en bestyrelse for hver enkelt institution - hvis der fortsat skal være selvejende institutioner i Hørsholm.
Børnehuset, hvor Julie Tofte Johnsen er formand for forældrebestyrelsen, har besluttet at opgive selvejet. Løvehuset er ifølge KL-rapporten på vej til at blive en privat institution, og for Solhusets vedkommende er der ligeledes planer om at gøre det til en kommunal institution.

Læs meget mere om svindelsagen i Lions Børnehuse i Ugebladet tirsdag.

null

Publiceret 21 August 2017 11:45