DEBAT:

Skal vi bevare eller kvæle foreningslivet?

Af Bent Fabricius (K), kandidat for Konservative, Møllevej 7A, Hørsholm:
Tak til Stine Darmer for indlægget i Ugebladet29. august. Jeg læste det med interesse, da jeg håbede at blive klogere på, hvad LA egentlig vil med idræts- og kulturpolitikken i Hørsholm Kommune.
Det står klart ved gennemlæsning af mange debatindlæg fra partier i Venstres valgforbund, som LA er en del af, at man vil noget nyt. Og det lyder jo fornuftigt nok. Men hvad vil man egentlig?
Troels Moe (LA) lægger op til en skattebesparelse, hvor idræts- og kulturområdet skal spare ca. 23 millioner kroner om året. Altså en halvering af det nuværende driftsbudget. Hvor vil I så spare? Stine, jeg håber, du vil give et konkret svar.
Er det fodboldklubben med 900 børn, der skal lukkes? Eller er det ishockeyklubben eller måske svømmeklubben?
Ifølge dig er en række frivillige foreninger indenfor kulturområdet lukkede eller lukningstruede på grund af den førte kulturpolitik. Men med den enorme besparelse, dit parti lægger op til, skal der jo lukkes en hel del inden for det kulturelle område. Så passer det inderst inde ikke LA udmærket, at disse frivillige foreninger må lade livet, så I er tættere på besparelsesmålet?
I øvrigt har jeres samarbejdspartner Venstre da en aktie i det, du kalder ”den fejlslagne kulturpolitik”, der føres i Hørsholm, idet de sidder i det politiske udvalg – men det er en anden sag.

For ikke at efterlade nogen tvivl, så vil jeg og Konservative ikke ændre radikalt på den førte idræts- og kulturpolitik. Hørsholm Kommune er kendetegnet ved et rigt foreningsliv, og det skal vi som politikere støtte op om. Gennem deltagelse i foreningslivet mødes borgerne nemlig på kryds og tværs, hvilket skaber sammenhold og helt grundlæggende tryghed – vi skal stå sammen om Hørsholm.

Jeg mener, at kommunen skal stille tidssvarende rammer til rådighed for de mange foreninger, og de mange frivillige ildsjæle skal udfylde dem til glæde for os alle sammen. Kommunen skal ikke styre ildsjælene, men i et samarbejde gennem respektive brugerråd opstille forventninger og rammer til glæde for hele kommunen. Bliver det så dyrere end for nuværende?
Jeg forestiller mig, at vi generelt bevarer det nuværende niveau på driftssiden, medens vi på anlægssiden fortsætter genopretning af efterslæbet i Hørsholm Idrætspark. Fx forestiller jeg mig en ny boldhal og herefter bør vi kigge på svømmehallen. En lang række kulturelle foreninger 'rammes' af kommunens ejendomsstrategi (frasalg af bygninger/”velfærd frem for mursten”). Om nødvendigt må en del af salgsprovenuet geninvesteres i tidssvarende faciliteter til disse foreninger.

Hvad synes du? Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående Facebook-link...

Publiceret 07 September 2017 08:15

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV