DEBAT:

Hørsholm som vidensby

Af Søren Glavind Rasmussen (V), kandidat til kommunalbestyrelsen i Hørsholm, Slotsbakken 8, Hørsholm:
TV2 kunne 29. august berette, at København er en af de storbyer, hvor antallet af ledige studieboliger er nedadgående. Dansk Byggeri oplyser desuden, at der samlet set mangler 22.000 studieboliger, hvis man lægger de øvrige storbyer Århus, Odense og Aalborg ind i det samlede regnestykke.
Det er ganske alarmerende tal og samtidigt en situation, der ikke må være særlig sjov at stå i som ny studerende her i efterårssemesterets spæde start. Men kan vi her i Hørsholm Kommune selv gøre noget for at være med til at ændre denne kedelige statistik og komme de unge til undsætning?
I et indlæg her i avisen 2. august fremlagde Venstres borgmesterkandidat Annette Wiencken (V) sine visioner for at skabe et campusområde i Hørsholm til gavn for byens unge, som ønsker at læse videre efter gymnasiet. Dette er en gylden mulighed for vores by at slå to fluer med ét smæk: De studerende får en mulighed for at blive boende i Hørsholm og samtidig kan mange af dem være heldige at lige netop deres drømmeuddannelse er at finde på det nye campus.
Indtil videre kan man i hvert fald konstatere, at flere partier har stillet sig positive overfor Venstres forslag. De partier som forholder sig skeptiske til om dette rent faktisk kan lykkedes for Hørsholm Kommune, behøver blot at spejde mod nogle af vores nærtliggende kommuner: I Lyngby-Taarbæk Kommune er man lykkedes med at skabe en 'vidensby' i form af et voksende DTU samtidig med, at et udviklingsselskab afventer godkendelse fra kommunen om at bygge over 600 nye studieboliger.
Med en ny borgmester for bordenden efter kommunalvalget den 21. november, vil Venstre atter trække i arbejdstøjet og kæmpe for at også Hørsholm på sigt bliver til en vidensby.

Hvad synes du? Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående Facebook-link...

Publiceret 11 September 2017 10:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV