Fortvivl ikke:

Flere p-pladser på vej ved ny skøjtehal

Stort faskineanlæg ved ny skøjtehal beskytter mod oversvømmelse

Der er lige nu fuld gang i byggeriet af den ny skøjtehal. Det betyder blandt andet, at parkeringspladserne, der tidligere var på stedet, er nedlagt. Derfor har det på det seneste været sværere at finde plads til bilen.
Det skriver Hørsholm Kommune i en pressemeddelelse og henviser i den forbindelse til, at man efter klokken 16 på hverdage og hele weekenden kan bruge p-pladserne ved Rungsted Gymnasium og hele dagen i weekenden.
Sideløbende med halbyggeriet arbejder kommunen med at etablere nye parkeringspladser og midlertidige løsninger i perioden med færre pladser. Ifølge pressemeddelelsen vil der være omkring 400 pladser at parkere på, når alt står færdigt i maj næste år.

En oversigt over området, mens der bygges ny isskøjtehal. Illustration: Hørsholm Kommune

En oversigt over området, mens der bygges ny isskøjtehal. Illustration: Hørsholm Kommune

Opfordring: Tag cyklen

Nadja Maria Hageskov (K), formand for Sport-, fritid- og kulturudvalget opfordrer hørsholmerne til at finde på andre transportmuligheder end bilen.
”Jeg ved, at der den kommende tid vil være mange brugere, som bliver berørt af byggearbejdet og de færre p-pladser. Derfor er jeg også glad for, at der er fundet en ny parkeringsløsning, som giver flere p-pladser end tidligere. Jeg vil dog fortsat opfordre alle til at tage cyklen til Idrætsparken,” siger hun i kommunens pressemeddelelse.
Derud over oplyser kommunen, at man er i gang med at undersøge de eksisterende p-pladser for at finde ud af, om pladsen kan udnyttes bedre og der kan blive plads til flere biler.

78 nye p-pladser på vej

En del af planen er således at bygge 78 helt nye p-pladser på hjemmeværnsgrunden, som er græsarealet ud til Stadionalle inden Skatebanen. De skal stå klar midt i november.
De nye pladser kommer til at ligge oven på et nyt vandafledningsanlæg, som aktiveres ved skybrud.
Der er gravet faskiner ned, som kan tage imod vandmasser, der måtte komme, og sikre, at vandet ikke ender på fodboldbanen eller i naboernes kældre.
Det er Novafos (tidligere Hørsholm Vand), der har fået idéen til bassinet med faskinerne, som ligger i et område, der ligger højt på kommunens klimatilpasningsplan, og er kommunens største af slagsen.
”Det nuværende kloaksystem i området har ikke kapacitet til at tage de store mængder vand, og derfor skulle vi finde en langtidsholdbar regnvandsløsning for området”, siger projektleder i Novafos, Philip Giødesen Lund, og fortsætter:
”De indledende undersøgelser viste, at jordbundsforholdene ved Stadionalle har en virkelig god nedsivningsevne, var det oplagt at arbejde videre med ideen om at lade regnvandet sive ned i jorden fremfor at flytte alt vandet til Usserød Renseanlæg. Det er en god og kreativ løsning, hvor vi dels får rigtigt meget for pengene og samtidig løser et stort problem for husejere i lokalområdet.”
Anlægget med faskiner er 66 meter langt, 12 meter bredt og næsten to meter dybt.

Publiceret 12 September 2017 11:15

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV