Da skatten skred, skred LA også

Liberal Alliance er ude af forhandlinger om Hørsholms budget for 2018

Af
Fred Jacobsen

Skatten blev afgørende for, om Liberal Alliance igen kunne blive en del af budgetaftalen for 2018 i Hørsholm Kommune.
Sent tirsdag aften forlod partiet forhandlingerne, da det stod klart, at der vil blive en aftale uden skattelettelser overhovedet.
“Borgmesteren havde jo selv nævnt en skattenedsættelse på 0,2 procent. Da det blev taget af bordet, måtte vi gå,” siger LA's forhandler, Stine Darmer, til Ugebladet.
Stine Darmer kom for kort tid siden ind i kommunalbestyrelsen som suppleant for den sygemeldte gruppeformand og spidskandidat til kommunalvalget, Troels Moe, og blev derfor også partiets budgetforhandler.
"Det har været en spændende oplevelse," siger Stine Darmer, der også begrunder sin exit med, at der bruges for mange penge på kulturen. Konkret kom LA til forhandlingerne med et ønske om at kulturhus Trommen skal drives af frivillige. Det fandt ifølge Darmer ikke tilslutning blandt de øvrige partier.
"Ud over kommuneskatten var der heller ikke noget på dækningsafgiften eller grundskylden. Intet på skatten overhovedet," forklarer LA's forhandler. 
LÆS OGSÅ: Budget 2018: Liberal Alliance er ude
LA's farvel betyder dog ifølge borgmester Morten Slotved (K) alligevel, at der bliver tale om et bredt forlig. For alle andre - også løsgænger Gitte Burchard - er del af den ny budgetaftale. Og der er ikke aftalt flere forhandlingsmøder.
“Der er reelt kun det tilbage, som jeg kalder prosa. Det vil sige de konkrete skriftlige aftaler om, hvordan aftalerne fortolkes. Økonomien er der enighed om,” oplyser borgmester Morten Slotved til Ugebladet.

Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side.

http://hoersholm.lokalavisen.dk/da-skatten-skred-skred-la-ogsaa-/Lokale-nyheder/20170913/artikler/709149888/1039

null

Publiceret 13 September 2017 13:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV