Stor glæde og begejstring, da Sport-, fritid- og kulturudvalget 30. marts klippede den røde snor til åbningen af biograf i Trommen. Foto: Morten Timm

Stor glæde og begejstring, da Sport-, fritid- og kulturudvalget 30. marts klippede den røde snor til åbningen af biograf i Trommen. Foto: Morten Timm

Tomme biografsale:

Billetsalg halveret i Trommen

Trods stort fald i besøgstal tror borgmester og udvalgsformand fortsat på biografprojektet i Trommen, mens Venstre er meget mere skeptisk

Af
Morten Timm

Morten Timm

Efter de første fem måneder med biograf i Trommen er antallet af biografgængere pr film faldet markant. Det viser friske besøgstal fra Hørsholm Kommune.
Hvor der efter åbningsmåneden (april) i gennemsnit blev solgt 17,5 billetter pr. film i Trommen, så er det nu halveret til 8,9 billetter pr. film.
“Det er da dybt problematisk, når de falder så drastisk på så kort tid. Det tegner ikke godt,” lyder det fra Venstres Alexander Jonsbak, der hele vejen har været modstander af, at der blev brugt så mange millioner på en opgradering af Trommen med biograffunktion.
“Det viser bare, at der var en vis begejstring i starten, men nu er det blevet hverdag og besøgstallet falder til noget, der ikke er investeringen værd,” fastslår han.
På de første fem måneder er der solgt 5.728 biografbilletter til i alt 645 filmvisninger.

Godt tilfredse

Helt anderledes positivt vurderes situationen af borgmester Morten Slotved (K) og Sport-, fritid- og kulturudvalgsformand Nadja Maria Hageskov (K).
Selvom de gerne ser, at der kommer flere mennesker i den nye biograf, så er de som udgangspunkt tilfredse med startperioden. Ifølge Morten Slotved har det hævet serviceniveauet for Hørsholms borgere , at de kan gå i biffen lokalt.
“Budgettet hænger fint sammen. Der har været mange flere filmvisninger, og det har betydet, at der er solgt flere billetter end forventet,” siger Morten Slotved og understreger, at han er fortrøstningsfuld omkring biograffunktionen.
Nadja Maria Hageskov er helt på linje:
“Selvfølgelig kunne vi godt have drømt om et højere besøgstal, men sæsonen taget i betragtning (henover en sommer), er jeg tilfreds. Jeg tror på, at det er noget, der skal løbes mere i gang, og der er stadig borgere, der ikke ved, at der er kommet en biograf. Nu går vi en god tid i møde i forhold til at gå i biografen,” mener Nadja Maria Hageskov og finder det kun positivt, at den ledige kapacitet udnyttes, fordi det ikke koster ret meget med ekstra filmvisninger.

Kvalitets-oplevelse

Siddekomforten i stolene i den store sal er blevet voldsomt kritiseret, og det er blandt andet her, at Alexander Jonsbak ser biografens akilleshæl.
“Jeg tror, at de fleste mennesker gerne vil have hele kvalitetsoplevelsen omkring det at gå i biografen, blandt andet at sidde godt. Det er noget andet i Trommen. Vi har gjort det, der kunne lade sig gøre inden for de muligheder, der var, men vi skulle nok have erkendt og indset, at det ikke ville være alle, der synes, at det er fedt,” fastslår Alexander Jonsbak.
Han tilføjer, at det nu har vist sig, at biografen ikke har den gavn for alle borgere, som et flertal mente, den ville få.
“Det kunne være et forsøg værd at køre en kampagne-periode med lavere billetpris for at se, hvordan det ville påvirke besøgstallet,” foreslår han.
Umiddelbart er det ikke en idé, udvalgsformand Nadja Maria Hageskov finder nødvendig lige nu.

Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Brug evt. nedenstående link.

Så mange har været i biografen

* April: 2.553 solgte billetter til 146 visninger - 17,5 pr. film.
* Maj: 556 solgte billetter til 108 visninger - 5,2 pr. film
* Juni: 806 solgte billetter til 122 visninger - 6,6 pr. film.
* Juli: 1.176 solgte billetter til 129 visninger - 9,2 pr. film.
I alt: 5.728 solgte billetter til 645 visninger - 8,9 pr. film.
Budget/forventet: 4.675 solgte billetter til 140 visninger - 33,4 pr. film.

Publiceret 19 September 2017 09:30