Nye valgforbund i blå blok

To borgerlige lokallister - Nyeveje og Rungstedlisten - træder ind i stedet for Alternativet. Borgmesterpartiet Konservative og Nye Borgerlige er også gået sammen

Af
Morten Timm

Morten Timm

Få timer efter Alternativet i Hørsholm meldte ud, at de trak sig fra valgforbundet med Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, har blå blok på sidste dagen for indberetning af valgforbund samlet sig i en ny konstellation.
I en kort pressemeddelelse oplyser Venstres formand Jørgen Eirfeldt, at der nu er indgået teknisk valgforbund mellem V, DF, LA samt de to lokale lister 'Nyeveje' og 'Rungstedlisten'.
Bag Nyeveje står Ib Lunde Rasmussen, Rungsted, mens 'Rungstedlisten' tegnes af Karsten Eckert, Rungsted. Begge er tidligere Venstre-medlemmer.
“Jeg har fuld forståelse for Alternativets beslutning om at trække sig. I den sidste uge har vi været i kontakt med Nyeveje og Rungstedlisten, og det er naturligt at have dem med,” siger Jørgen Eirfeldt.

K går med Nye Borgerlige

Hos De Konservative i Hørsholm har man ellers rakt hånden frem til et fælles valgforbund i blå blok, men det ønskede Venstre ikke.
Derfor har borgmesterpartiet indgået teknisk valgforbund med Nye Borgerlige.

Publiceret 10 October 2017 11:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV