Personalechef:

Der skal jo siges ordentligt farvel

Kommunens personalechef mener Jægerhusets fyringer kunne have været håndteret anderledes

Af
Fred Jacobsen

“Der skal jo siges ordentligt farvel, og det sker også normalt. Den her sag kunne have været håndteret anderledes.”
Det siger Hørsholm Kommunes personalechef Gert Ahrentecht Jensen om fyringen af to medarbejdere i Jægerhuset, som en række forældre er meget forarget over. Formelt set mener personalechefen dog ikke, der er noget at komme efter.
“Vi står helt bag lederen. Der er ikke en finger at sætte på de to afskedigelser,” understreger Gert Ahrentecht Jensen og henviser til, at både de faglige organisationer, kommunens egen samarbejdsorganisation og forældrebestyrelsen har været inddraget i sagen.
Han mener heller ikke, der er noget galt i at afskedige to medarbejdere med begrundelsen børnemangel og økonomi, selv om der få måneder forinden blev ansat to. “Det kan man godt. Det er lederen, der sætter sit hold,” forklarer han og oplyser, at man i efteråret ikke nødvendigvis kunne vide, hvor meget personale der ville være brug for nogle måneder senere.
“Sådanne oplysninger kan skifte karakter med kort varsel,” lyder det fra Gert Ahrentecht Jensen.

Bedre kommunikation

Personalechefen medgiver dog over for Ugebladet, at afskedigelserne kunne have været håndteret anderledes, blandt andet, fordi dele af forældrekredsen har efterlyst en bedre kommunikation.
Der er dog begrænsninger for, hvad en leder kan og må sige i sådan en situation, tilføjer personalechefen.
“Den lykkelige afskedigelse findes ikke,” mener Gert Ahrentecht Jensen, som bekræfter, at der er holdt møde med utilfredse forældre og at den utilfredshed indgår i den måde, kommunen løbende udvikler sine medarbejdere på.

Publiceret 10 October 2017 09:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV