DEBAT:

Ånden fra Jagt- og Skovbrugsmuseet

Af Niels Lundshøj (S), kommunalbestyrelsesmedlem og spidskandidat:
Der har netop været et særdeles velbesøgt møde om fremtiden for de nu tomme bygninger, der før rummede Jagt- og Skovbrugsmuseet. Der kom mange spændende indlæg fra borgerne, og det er en fornøjelse at følge med i.
Jeg får dog alligevel lyst til at knytte en kommentar til den ånd, det tidligere museum udgjorde. Jeg kan tydeligt huske de dage, hvor vi var mange, der kæmpede for vores museum. Hvor vi stod i flok med vimpler, kampråb og bannere.
Jeg stod i spidsen for en protestskrivelse til Bertel Haarder med det meste af kommunalbestyrelsen bag, og vi råbte rigtig højt. Det var ikke for sjov. Vi kæmpede for et sted. Men hvilket sted?
Jo, et sted hvor der var plads til børn. Til vuggestue-, børnehave- og skolebørn. Til familien om søndagen. Hvor små og store kunne forenes i sunde aktiviteter.
Jeg husker det som et sted, hvor jeg tog mine børn tog hen en søndag eftermiddag, og jeg fik så meget igen. Børnene lærte om vildt, om jagt, om dyr og natur. Det var et sted, hvor kultur, natur og samvær gik op i en højere enhed. Det var et sted, der var mere end almindelig velbesøgt. Her var liv.
Jeg ville ønske, at den ånd kunne fortsætte. Nu er det jo imidlertid statens bygninger. Det er stadig regeringens ansvar, som det var regeringen, der valgte at lukke et højt skattet museum til fordel for en tvivlsom og økonomisk irrationel flytning.
Jeg kan ikke som menigt kommunalbestyrelsesmedlem bestemme, men jeg vil gerne tilskynde. Tilskynde regeringen - og staten - om at have os i erindringen, når I beslutter skæbnen for de nu tomme bygningers fremtid.
Lyt til Hørsholms borgere og husk også den ånd, der var, og som desværre aldrig kommer igen.
Tænk på børn, natur, kultur og samvær. Det er den slags, børnefamilier skatter højt, og som kan være med til at gøre vores kommune attraktiv som børnefamiliernes foretrukne bosted i fremtiden.
Jeg har ikke glemt ånden fra Jagt- og Skovbrugsmuseet. Og den vanvittige beslutning, regeringen traf.

Hvad synes du? Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående Facebook-link...

Publiceret 11 October 2017 16:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV