Endelig kom der mennesker på Rungsted Strand

125 deltog i standerhejsning hos Vikingelaugets vinterbaderne i lørdags, men vandtemperaturen er stadig ikke til den kølige side

Rungsted Strand med mennesker har været et særsyn i sommeren 201, men der var faktisk omkring 125 på stranden i lørdags 7. oktober.
Her var der nemlig den traditionsrige standerhejsning og dåb i Hørsholm-Rungsted Vikingelaug.
“Vi har tradition for at byde nye medlemmer velkommen ved, at de indtræder i 'Det Fremskudte Sangkor', hvor de under ledelse af Jens 'Runerister' Hage lærer Godmor'n-sangen,” fortæller høvding Erling Madsen i en pressemeddelelse. Samtidig fik de udleveret Laugets 'Titanic-nøglering', som ikke kan synke.

Ny rekord hos vikingerne

Og nye medlemmer var der mange af: 66 er blevet optaget i forbindelse med badesæsonen startede 1. oktober – og dermed er de muntre helårsvinterbadere oppe på 537 medlemmer, hvilket atter betyder rekord i den 43 år gamle forening. Ydermere er der allerede ti på ventelisten til optagelse i oktober 2018.
Morgenbord, sange, musikalsk ledelse af lurblæserlauget Lurendrejerne, morgenbadning, og dåb af medlemmer, som minimum i to år har badet, var ingredienserne. Vandtemperaturen er noget medlemmerne altid går op i, men de går nu i vandet under uanset. Overmåler Knud 'Kviksølv' Limschou stod selv for målingen i lørdags, og han nåede efter kontrolmåling frem til en vandtemperatur på 12,5 grader.
“Men nu da badesæsonen er startet, håber vi da at den hurtigt vil falde til behageligere temperaturer,” slutter høvdingen.

Det Fremskudte Sangkor: De nye medlemmer i Hørsholm-Rungsted Vikingelaug lærte under ledelse af Jens Hage, forrest, at synge Godmor’n-sangen. Foto: Jesper Alstrøm

Det Fremskudte Sangkor: De nye medlemmer i Hørsholm-Rungsted Vikingelaug lærte under ledelse af Jens Hage, forrest, at synge Godmor’n-sangen. Foto: Jesper Alstrøm

Publiceret 11 October 2017 09:00

SENESTE TV