Forældre fra Ulvemosehuset kom for at markere deres bekymring over de forestående salg af deres institution. Foto: FJ

Forældre fra Ulvemosehuset kom for at markere deres bekymring over de forestående salg af deres institution. Foto: FJ

Budget vedtaget:

’Festligere end i de andre år’

Forligspartierne roste sig selv og skældte ud på Liberal Alliance

Af
Fred Jacobsen

Der var noget vemod over det, da Borgerlistens Peter Antonsen under mandagens budgetdebat i kommunalbestyrelsen gav aftalen nogle ord med på vejen.
“Det er jo noget mere festligt sammenholdt med de foregående år. Jeg er tilfreds med, at jeg kan sige ja,” lød det fra Peter Antonsen, for hvem det, “efter al sandsynlighed”, som han formulerede det, var hans sidste budgettale. Helt sikkert i denne periode, for Peter Antonsen og Borgerlisten stiller ikke op til valget den 21. november.
Antonsen beskrev Hørsholm som en velkonsolideret kommune og henviste til, at der i det kommende budget end ikke er medregnet indtægterne fra blandt andet sygehusgrunden, nu PH Park, og ærgrede sig over, at kystsikringen mellem Bukkeballevej og Mikkelborg Park til ni millioner kroner bliver udsat og at der ikke i denne omgang kommer en cykelsti mellem Isterødvejen og Sportsefterskolen Sjælsølund.

Skoser Liberal Alliance

Ellers brugte forligspartierne - Konservative, Venstre, Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Borgerlisten - mest tid på at takke sig selv og administrationen for et godt resultat og samarbejde - og på at skose Liberal Alliance, der ikke er med i aftalen.
LA's Anders Vestergaard forklarede, at de var ude, fordi der ikke kom skattebesparelser og der ikke blev sparet nok på kulturen. Til gengæld vil LA i den ny kommunalbestyrelse foreslå at købe to villaer i Rungsted på størrelse med Ulvemosehuset for at løse opgaven med daginstitutionspladser i området.
Især forslaget om at spare syv millioner kroner på kulturen, som i højere grad skal bæres af frivillighed, fik ordførerne op af stolen.
“Uden kultur bliver vi et fattigt samfund. I vil gøre vores samfund fattigt,” mente Peter Antonsen, mens Henrik Klitgaard (R) lod historiens vingesus blæse hen over 19 lokalpolitikere, børn, balloner, vrede Ulvemosehus-forældre, kandidater, gæster og journalister.
“Kultur giver sammenhængskraft. Romerne, mayaerne, ja alle store samfund var båret af kulturens sammenhængskraft,” sagde Klitgaard med klar adresse til LA.

Beklager SFO

Venstres Annette Wiencken mente, at budgettet er udtryk for, omsider “at kunne gøre noget godt”, men beklagede, at SFO-ordningen ikke kunne rulles helt tilbage til start.
Socialdemokraten Niels Lundhøj var “lidt stolt over at være del af kommunalbestyrelsen”, som efter hans opfattelse ikke var faldet for fristelsen at lave et “valgkampsbudget”.
“Vi har ikke delt gaver ud. Budgettet er balanceret,” sagde Lundshøj, der også beklagede, at man ikke kunne gå hele vejen tilbage med SFO-ordningen.
Debatten om vagter på Kokkedal Station, som ikke kom med i budgetaftalen, fyldte så meget, at borgmester Morten Slotved tørt konstaterede, at alle havde brugt det meste af deres taletid til at snakke om noget, der slet ikke blev til noget.
Men ud fra debatten at dømme er det helt sikkert et tema, der vil blive taget op igen efter valget.
Endelig udtrykte Nadja Maria Hageskov (K), henvendt til LA's Anders Vestergaard, ønske om, at han genfinder kærligheden til kulturen.
“Jeg ved, der banker et lille kulturhjerte inde i dig, Anders. Vi må finde det igen.”
Budget 2018-2021 blev vedtaget med 17 af 19 stemmer.

null

Publiceret 11 October 2017 11:45