DEBAT:

Stop larmen i klasseværelserne

Af Ann Lindhardt, kandidat for Venstre, Rungstedvej 73, Rungsted Kyst:
Vi skal anerkende, at dem, vi har sat til at bestemme i klasselokalet, også er dem, der bestemmer. Det kræver ressourcer at skabe den nødvendige ro i klassen, de ressourcer har vi som politikere ansvaret for.
Lærerens mulighed for at skabe ro i skoleklassen er snart blevet den største udfordring for folkeskolen. Vi skal have fastere rammer i skolen, og børn skal vide, hvad der er rigtigt og forkert. Fastere rammer skaber tryghed og ro, og på den måde mener jeg, der er bedre odds for at indlæringen bliver bedre.
Vores folkeskoler skal være stærk, og vi skal være bedre til at skabe en god ånd og en tydelig kultur på hver enkelt af vores fire folkeskoler i kommunen.
Vi skal gå efter stærke ledere på skolerne og mere struktur, så der kommer mere ro i klasserne - det er godt for både lærere, elever og børn, der har udfordringer.
Vi skal give læreren lov til at få roen tilbage i klasserne.
Skolereformen er fleksibel, og den åbner mulighed for at skolens ånd og personlighed kommer tilbage – begge dele ting, der er tiltrængte.
Vi skal ikke være bange for at give læreren mulighed for at skabe ro, og der skal være et bedre samarbejde mellem skole og forælder, så de for tiltro til at skolen nok skal klare deres del af opgaven.
Vi skal favne de mange forskellige børn, men vores lærere skal også være klædt på til opgaven – og derfor er det naturligvis også vigtigt, at vi prioriterer tid, uddannelse og muligheder for forberedelse for vores lærere.
Vi i Venstre går ind for at styrke folkeskolen, og jeg vil gerne være med til at gøre folkeskolen endnu bedre i Hørsholm Kommune.

Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående Facebook-link...

Publiceret 12 October 2017 06:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV