DEBAT:

Hvad er et godt børneliv?

Af Camilla Dolberg Schmidt (Alt.), spidskandidat for Alternativet, Usserød Kongevej 49B, Hørsholm:
Da jeg var barn, var det bedste jeg vidste at rode rundt i ting, jeg ikke kendte til. Finde nye veje igennem naturen, klatre op i et træ, gå på opdagelse i kælderen, finde på nye lege med vennerne - hele tiden på jagt efter nye oplevelser og kreative tiltag.
Jeg mener understøttelsen af denne naturlige nysgerrighed, som børn er født med, er grundlaget for et godt børneliv. Glæden ved at opdage ting selv. Den glæde som viser sig allerede, når en baby putter sin sko i munden eller maser mad mellem fingrene – det at bruge sin nysgerrighed og opfindsomhed til at opdage verden. I stedet for kun at lære om den fra andre.
Jeg tror på, at fleksible og varierede rammer er med til at opretholde denne nysgerrige og undersøgende tilgang til livet. Rammer som naturligt understøttes af den kærlighed og tryghed, der ligger i, at et barn ved, at alt er godt – ikke fordi de aldrig slår knæet eller en dag bliver ulykkelig forelskede. Men fordi de ved, at verden dybest set vil dem det godt. Og fordi vi voksne ved, at de en dag får brug for et bredt fundament af både kreativitet, glæde og læring, når de går ind i de voksnes rækker.
Vi har et rigtig godt udgangspunkt her i kommunen, for at give vores børn en god start på livet. Lad os understøtte mangfoldigheden i udbuddet af daginstitutioner ved at bevare steder som Ulvemosehuset. Lad os arbejde hårdere på, at skolebørn får kontakt til fag og viden, som ikke er på skoleskemaet i dagligdagen (Åben Skole). Lad os sikre, at vores børn har nem adgang til naturen og den ro og visdom den er udtryk for.
Lad os på alle måder give vores børn mulighed for så mange forskellige indtryk som muligt, så de også lærer - gennem den opdagelsesrejse, som livet er - at finde sig selv.

Hvad synes du? Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående Facebook-link...

Publiceret 13 October 2017 07:00

SENESTE TV