Hannebjerg:

Protester forsinker byggeprojekt

Hørsholm Lilleskole: Byggeriet truer skolens værdigrundlag

Af
Fred Jacobsen

Mens der tegner sig løsning på problemerne med at bygge almene boliger på Møllehusgrunden, er et andet af kommunens store boligprojekter, Hannebjerg, stødt på alvorlig modstand. Den er så markant, at Økonomiudvalget torsdag valgte at sende sagen tilbage i “vridemaskinen”, som borgmester Morten Slotved (K) udtrykker det over for Ugebladet.
“Det er helt klart på grund af de indsigelser, der er kommet i forbindelse med lokalplanforslaget. Et byggeri af den art vække mange følelser. Derfor er det vigtigt, at vi er i tæt dialog med borgerne,” mener borgmesteren.
Økonomiudvalget valgte at give lokalplan 166, som er den officielle betegnelse for området, en måneds tid mere, så sagen igen kan behandles på et økonomiudvalgsmøde den 16. november.
“Vi skal blandt andet i dialog med bygherren om enten at flytte boliger eller måske endda reducere antallet. Og vi skal have undersøgt, hvordan vi bedst sikrer trafikken i området og hvad vi kan gøre for at bevare de gamle træer,” oplyser Slotved.
Derud over er der en række indsigelser fra Hørsholm Lilleskole, der blandt andet protesterer mod at miste 'skoven' og 'frugtplantagen', et område på 2800 kvadratmeter mellem Nattergaleengen og skolen, der i 40 år har været en integreret del af skolen og bruges i frikvarterer og af skolens SFO.
“'Skoven' er en hjørnesten i skolens værdi og image. At miste en stor del af skoven vil påvirke skolens værdier og elevernes trivsel negativt. Derfor mener vi, at forslaget i lokalplanen udgør en direkte trussel mod skolens værdigrundlag,” hedder det blandt andet i indsigelsen.
Økonomiudvalget behandlede sagen 12. oktober, dagen efter at der havde været et orienteringsmøde om lokalplanen, der samlede omkring 125 mennesker i rådhusets kantine. Kun godt en uge forinden havde Miljø- og planlægningsudvalget anbefalet lokalplanen på et ekstraordinært møde.
Efter planen skal der bygges mellem 30 og 35 boliger på mellem 110 og 140 kvadratmeter, hvor der tidligere var plejehjem.

Publiceret 16 October 2017 06:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV