Efter Venstre-formand Jørgen Eirfeldt har været ude med meldinger om, at Venstre vil ud af dele af budgetaftalen, trækker partiets borgmesterkandidat nu i land. Hørsholms borgmester Morten Slotved er heller ikke blevet kontaktet af V. Arkivfoto

Efter Venstre-formand Jørgen Eirfeldt har været ude med meldinger om, at Venstre vil ud af dele af budgetaftalen, trækker partiets borgmesterkandidat nu i land. Hørsholms borgmester Morten Slotved er heller ikke blevet kontaktet af V. Arkivfoto

Forvirring i Venstre:

“Vi bryder ikke forlig”

Venstres borgmesterkandidat Annette Wiencken er ikke på vej ud af aftalen, men ønsker mere dialog. Konservativ borgmester Morten Slotved har ikke hørt fra Venstre

Af
Fred Jacobsen

Er Venstre på vej ud af det netop indgåede budgetforlig på grund af balladen om Ulvemosehuset?
“Ja”, hvis du spørger den lokale partiformand, Jørgen Eirfeldt.
“Nej”, hvis du spørger Venstres borgmesterkandidat Annette Wiencken: “Vi er ikke ude på at bryde et forlig. Der skal rigtig meget til at gøre det,” siger Wiencken til Ugebladet.
Svaret kommer efter Jørgen Eirfeldt både i et debatindlæg i Ugebladet og i et interview har slået fast, at det nu er Venstres officielle politik at komme ud af den del af aftalen, der handler om salg af Fritidshuset og Ulvemosehuset. Fordi aftalen efter Eirfeldts opfattelse er taget på et utilstrækkeligt grundlag.

Wiencken har rykket sig

Selv om Venstres borgmesterkandidat ikke som det første peger på at genåbne budgetaftalen, har hun, som hun siger, “rykket sig” efter mødet med Ulvemosehusets forældre.
“Vi har lukket børnehaver før, og det kan også ske her. Det er gået op for mig, at der ikke har været den nødvendige tætte dialog med forældrene,” mener hun og siger, at der på mødet “er kommet ting frem, som skal undersøges nærmere”.
“Jeg mener, at vi nu skal sætte os sammen med forældrene og lave en udviklingsplan for et nyt 'Ulvemosehuset', så vi kan finde frem til det bedste af alle verdener,” foreslår borgmesterkandidaten.
Annette Wiencken svarer ikke med ja eller nej på Ugebladets konkrete spørgsmål, om hendes forslag ikke forudsætter et salg af husene.
“Jeg har skrevet under på, at det eventuelt skal sælges,” siger hun og henviser til, at “hvis vi fortsætter processen som nu, så vil der gå to-tre år, før der er en ny institution. Jeg tror ikke, vi politikere har været gode nok til at forklare den lange tidshorisont.”
Venstre indgik i slutningen af september en budgetaftale 2018 med Konservative, Socialdemokratiet, Radikale, Borgerlisten og partiløse Gitte Burchard.
I aftalen kan man blandt andet læse, at der skal arbejdes “videre med at etablere et moderne dagtilbud i område øst, som er integreret med Rungsted Skoles bygninger.”
Og at aftalepartnerne “er enige om, at et eventuelt fremtidigt salg af dagtilbudsbygninger tilrettelægges således, at brugerne rykkes direkte fra Ulvemosehuset til de nye rammer.”

Slotved: “Har intet hørt fra V”

Borgmester undrer sig over V-formand, der vil ud aftalen om at sælge Ulvemosehuset
Tonen mellem de to store borgerlige partier i Hørsholm, Konservative og Venstre, har været hård op til valgkampen - og bliver nu skærpet yderligere.
“Jeg er da nu glad for, at vi ikke lavede en konstitueringsaftale med Venstre,” siger borgmester Morten Slotved (K), efter Venstre-formand Jørgen Eirfeldts seneste melding om, at partiet vil ud af den del af budgetaftalen, der handler om salget af Fritidshuset og Ulvemosehuset.
Slotved henviser til, at han og de Konservative tidligere på året afviste en henvendelse fra Venstre om et borgerligt samarbejde efter valget.
“Jeg undrer mig, for alle skal være enige, hvis der skal ændres noget. Jeg har intet hørt fra Venstre, siger Slotved.

null

Publiceret 19 October 2017 12:00