DEBAT:

Derfor er vagtværn IKKE en vanvittig ide

Af Jan H. Klit (K), kandidat for konservaitve og medlem af Kommunalbestyrelsen:
Som det har været fremme i pressen flere gange, så blev der desværre ikke 'luft' i budgettet til vagtværn i denne omgang.
Denne prioritering i forhold til andre vigtige ting er jeg i øvrigt helt enig i. Når det så er sagt skal jeg hermed i korthed forsøge at forklare, hvorfor ideen med vagtværn kan være en glimrende ide. For det første anerkender jeg stadig fuldt ud, at nogen føler sig utrygge selvom det umiddelbart ikke på ingen måde kan aflæses i forhold til det aktuelle konkrete kriminalitetsbillede.
Sådan set enig i, at det at sætte hårdt på hårdt bestemt ikke altid er den bedste løsning, men set i lyset af at opgaven ikke er så let at håndtere kan det faktisk ud fra et kriminologisk perspektiv være fint med et vagtværn.
Denne form for situationsbestemt forebyggelse med øget opmærksomhed, opsyn og ekstra fokus på hele situationen omkring stationen kan statistisk set være ganske virksomt og et af midlerne i forsøget på at skabe mere tryghed.
Herudover skal der stilles konkrete krav til bl.a. Fredensborg Kommune i samarbejde med Hørsholm om løsningsmuligheder sammen med politiet, så vi atter kan få trygheden tilbage.

Publiceret 24 October 2017 16:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV