Hørsholm betaler til Tvinds kasse

“Det må stoppe nu,” mener kandidat til kommunalbestyrelsen

Af
Fred Jacobsen

Hørsholm Kommune lagde sidste år ifølge DR godt én million kroner i en institution, der er drevet af Tvind.
“Det må stoppe nu,” mener Stig Grenov, der er Kristendemokraternes landsformand og kandidat til kommunalbestyrelsen i Hørsholm.
“Hvis de gør et godt job, betyder det mindre, hvilken organisation, der står bag,” siger Otto B. Christiansen (K), formand for Børne- og skoleudvalget.

To anbringelser i 2016

DR sendte tirsdag den første af to dokumentarudsendelser, hvor man går bag om Tvind-organisationen. I forbindelse med dokumentarudsendelserne har DR lavdet et landkort over de kommuner, der sammenlagt lagde omkring 190 millioner kroner i organisationer, der kan knyttes til Tvind.
I den forbindelse dukker Hørsholm op som en af de kommuner, der bruger Tvind-institutioner:
I 2016 brugte Hørsholm således 1.019.658 kroner på at tvangsanbringe to personer på en Tvind-institution. Det er faldet Kristendemokraternes kandidat Stig Grenov fra Hørsholm, for brystet.

Otto B. Christiansen vil ikke kommentere sagen på baggrund af en tv-udsendelse. Foto: Fred Jacobsen

Otto B. Christiansen vil ikke kommentere sagen på baggrund af en tv-udsendelse. Foto: Fred Jacobsen

Snablen nede i kassen

“Hørsholm Kommune må da undersøge, hvem man samarbejder med. Tvind har haft nogle skattesager, det er en kendt problematik. De er kendt for at have snablen nede i de offentlige kasser. Her må der trækkes en streg i sandet,” lyder det fra Stig Grenov.
Otto B. Christiansen (K) siger til Ugebladet, at sådanne oplysninger altid “giver anledning til at se på, hvem man samarbejder med.” Han vil dog ikke kommentere sagen på baggrund af en tv-udsendelse, han i øvrigt ikke så det hele af.
Og, som citeret indledningsvis, mener udvalgsformanden ikke, det er det store problem, hvis institutionen i øvrigt gør sit arbejde godt. På det punkt er Stig Grenov uenig med Otto B. Christiansen.
“Det er ikke lige meget. Jeg har ikke tillid til organisationen,” siger Grenov, der sammenligner situationen med at samarbejde med en håndværker, der er kendt for at snyde og sjuske.
Hørsholm Kommune bekræfter oplysningerne på DR's hjemmeside og oplyser, at der i indeværende år ingen anbragte er. 

Publiceret 26 October 2017 07:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV