Borgerne i Hørsholm er så glade og tilfredse med at bo i Hørsholm, at kommunen kommer ind på andenplads af alle landets kommuner, når det handler om tilfredshed med at bo, hvor man bor. Det slår en ny rapport fast. Foto: Morten Timm

Borgerne i Hørsholm er så glade og tilfredse med at bo i Hørsholm, at kommunen kommer ind på andenplads af alle landets kommuner, når det handler om tilfredshed med at bo, hvor man bor. Det slår en ny rapport fast. Foto: Morten Timm

Ny rapport:

Vi er meget tilfredse med at bo i Hørsholm, men...

Ud af landets 98 kommuner kommer Hørsholm ind på en andenplads, når det handler om, hvor tilfredse borgere er med at bo i deres kommune. Men det halter omkring institutioner og skoler samt sport

Af
Morten Timm

Morten Timm

Med få uger til kommunalvalget er det noget af en appelsin i turbanen for den konservative borgmester Morten Slotved, at en ny rapport fra analysefirmaet Exometrics slår fast, at borgerne i Hørsholm er meget tilfredse med at bo, hvor de bor, nemlig i Hørsholm Kommune.
Faktisk er tilfredsheden blandt Hørsholmborgerne så stor, at kommunen kommer ind på en andenplads af alle landets 98 kommuner. Kun slået af Frederiksberg Kommune.
I analysen måles borgernes tilfredshed på en skala fra 1 til 5 af syv områder. Her opnår Hørsholm Kommune en samlet score på 4,9 ud af 5 på området 'bo i kommunen generelt' og når det kommer til 'indkøb'.
Et tal der naturligvis glæder borgmester Morten Slotved.
”Det er fantastisk, og jeg er meget tilfreds. Jeg synes, at det viser, at vi er en sammenhængende, ambitiøs og veldrevet kommune med et levende og trygt lokalmiljø, der blandt andet bidrager til, at kommunen er et godt sted at bo,” siger borgmesteren.

Her halter det

Men det er ikke på alle parametre, at Hørsholm Kommune klarer sig godt.
For efter borgernes bedømmelse af de syv områder (bo i kommunen generelt, indkøb, transport, kultur, institutioner og skoler, sportfaciliteter samt udbud af boliger) - havner tilfredsheden på 'institutioner og skoler' samt 'sport' under landsgennemsnittet.
Hørsholmborgernes score er nemlig 3,5 for 'institutioner og skoler' mod et landsgennemsnit på 3,8 og på 'Sport'-området er scoren 3,9 ud af 5 mod 4,0 på landsplan.
Morten Slotved lægger sig fladt ned, og siger, at det kan gøres bedre på netop 0-6 års området, mens han på skoleområdet nævner, at kommunen her ligger i top samt højt på trivsel.
“Derfor er 0-6 års området, sammen med skolerne, her vi har lavet de største sats i vores budgetforlig og nu iværksætter en masse ting. Vi skal være blandt de bedste,” understreger borgmesteren.

Fest og fest på Ridebanen til Kulturdag. Foto: Morten Timm

Fest og fest på Ridebanen til Kulturdag. Foto: Morten Timm

Den gode historie om idrætten

Han genkender ikke karakteren på sportsfaciliteterne, fordi der også her er foretaget store investeringer.
“Der må vi ud og fortælle den gode historie om idrætsområdet i kommunen,” tilføjer Slotved over for Ugebladet.
Han fastslår dog, at man i Hørsholm Kommune gør rigtig meget for at fremtidssikre kommunen.
“Både ved at udvikle boligmarkedet, vores kultur- og fritidstilbud og ikke mindst vores bygninger er vi med til at gøre Hørsholm til en attraktiv kommune at bosætte sig i. Vi har også et særligt fokus på at få flere børnefamilier til byen, hvor hospitalsgrunden - eller PH Park, som området hedder nu - spiller en stor rolle i den kommende branding af kommunen,” mener Slotved.
Exometrics har til undersøgelsen spurgt 5000 danskere, hvilket i snit er 51 borgere i hver kommune.

På en skala fra 1-5: Hørsholmborgernes tilfredshed med

At bo i kommunen generelt 4,9 (4,5)
Indkøbsmuligheder 4,9 (4,6)
Transportforhold 4,4 (3,8)
Kulturudbud 4,1 (4,1)
Institutioner og skoler 3,5 (3,8)
Sportsfaciliteter 3,9 (4,0)
Boligudbuddet 3,8 (3,8)

Tal i parentes er landsgennemsnittet

Kilde: Exometrics

Publiceret 26 October 2017 09:30