PH Park var ikke kun det oplagte, men også det mundrette, historiske og visionære navn til Hørsholms nye bydel. Medlemmerne af Navnekomitéen Ida Rosenstand Klahn, afdelingschef, Museum Nordsjælland
Johan Bramsen, associeret partner i Pluss, Linda Sjöström, formand for Hørsholm Erhvervs Netværk, Mette Wallach, udenbys borger og journalist, Morten Bast Hall, elev på Rungsted Gymnasium, Ole Byrgesen, aboretmester, Aboretet og Stefan Skafdrup, ejendomsmægler. Pressefoto

PH Park var ikke kun det oplagte, men også det mundrette, historiske og visionære navn til Hørsholms nye bydel. Medlemmerne af Navnekomitéen Ida Rosenstand Klahn, afdelingschef, Museum Nordsjælland Johan Bramsen, associeret partner i Pluss, Linda Sjöström, formand for Hørsholm Erhvervs Netværk, Mette Wallach, udenbys borger og journalist, Morten Bast Hall, elev på Rungsted Gymnasium, Ole Byrgesen, aboretmester, Aboretet og Stefan Skafdrup, ejendomsmægler. Pressefoto

Derfor valgte Navnekomité navnet PH Park

Mundret og fra en mand fuld af muligheder, begrunder Navnekomiteen alget af PH Park til Hørsholms nye bydel på sygehusgrunden

I Navnekomiteen var der ikke så meget tvivl om, at sygehusgrunden skulle have navnet 'PH Park'. For det lever på fornem vis op til de tre bedømmelseskriterier, som der vartaget politisk beslutning omkring:
Høj markedsføringsværdi, høj grad af historisk tilknytning til Hørsholm Kommune og højt internationalt kendskab, herunder at være mundret. Allerede i visionen for sygehusgrundens fremtid indgår ord som: Nytænkende, nye boformer, innovativ arkitektur, trivsel og muligheder, internationalt orienteret, højt til loftet, bæredygtige løsninger og unik.

PH har meget at sige os

Det er alle ord, som også kan forbindes med Poul Henningsen, hans ideer og hans mangfoldige virke, mener Navnekomiteen.
“PH har stadigvæk meget at sige os, både i en dansk og international sammenhæng. Han var en æstetisk multikunster, og han var ambitiøs, visionær og nytænkende. Han udfordrede de eksisterende samfundsnormer og havde det ikke fra fremmede, da hans mor, Agnes Henningsen, var en fremsynet kvinde. PH kunne mange ting og havde mange interesser – og som det ægte legebarn han var, fløj han f.eks. med drager hele sit liv,” fremgår det af Navnekomiteens begrundelse.
Arkitekt, lysmager, revyforfatter, filminstruktør og samfundsrevser Poul Henningsen var som kunstner kendt under initialerne PH.
Han boede på Svenstrupvej 3 i Hørsholm fra 1948 og frem til sin død i 1967. Sygehusgrunden ligger blot 700 meter fra PH's hjem i næsten 20 år.

Poul Henningsen, også kendt som P.H., i døren til sit hus på Svendstrupvej 3 i Usserød i 1960-61. PH der var en kendt forfatter, arkitekt, designer og meget andet, boede i mange år i Usserød.

Poul Henningsen, også kendt som P.H., i døren til sit hus på Svendstrupvej 3 i Usserød i 1960-61. PH der var en kendt forfatter, arkitekt, designer og meget andet, boede i mange år i Usserød.

Bogstavrim og visionær

Der var indsendt flere navneforslag fra borgere, hvor PH, Poul Henningsen og Park indgik. Valget faldt på PH Park, fordi bogstavrimet i PH Park fungerer godt.
“Navnet ligger godt i munden og udover de positive værdier som PH forbindes med, forbindes Park med oaser i større og mindre byer, både i Danmark og i udlandet, lyder den forklaring fra navnekomitéen.
Ved at opkalde den nye bydel efter Poul Henningsen, hylder Hørsholm Kommune samtidig en visionær kunstner, som følte sig særligt knyttet til netop Hørsholm og området omkring sygehusgrunden.
“Navnet vil give grunden en visionær identitet og unik historie. Og som borger i Hørsholm Kommune er man stolt over, at PH har boet i Hørsholm,” understreger Navnekomitéen om deres valg.
De vurderer ligeledes, at der med Poul Henningsens mangeartede og varierede arbejde indenfor design, arkitektur og litteratur findes et stort univers, som kan foldes ud i forbindelse med navngivning af vejnavne og områder på grunden.
mt

Navnekomiteen

Ida Rosenstand Klahn, afdelingschef, Museum Nordsjælland
Johan Bramsen, associeret partner i Pluss
Linda Sjöström, formand for Hørsholm Erhvervs Netværk
Mette Wallach, udenbys borger og journalist
Morten Bast Hall, elev på Rungsted Gymnasium
Ole Byrgesen, aboretmester, Aboretet
Stefan Skafdrup, ejendomsmægler

Publiceret 27 October 2017 09:45