Hørsholms idræt savner et klap på skulderen

Idrætsforeningerne føler ikke deres frivillige får anerkendelse

Af
Fred Jacobsen

Det kommer ikke helt bag på idrætsrådets formand Michael Esmann, at Hørsholm har nogle af landets mest utilfredse idrætsforeninger.
“Jeg forstår jo, at de svarer, som de gør, og vi skal finde ud af, hvad vi skal gøre. Vi må finde en form,” siger formanden for Idrætsrådets formand efter at Danmarks Idrætsforbunds (DIF) store undersøgelse 'Idrætsforeningernes rammer og vilkår 2017' lader Hørsholm rasle ned på en samlet 81. plads blandt landets kommuner i forhold til en tilsvarende undersøgelse fra 2013.
Et fald på 53 pladser er markant og utilfredsheden blandt foreningerne er ifølge undersøgelsen stor.
LÆS OGSÅ: Hørsholm har landets sureste idrætsklubber: Mangler et klap på skulderen
 

Kan gøre det bedre

Der er dog dele i undersøgelsen resultat, Michael Esmann kan genkende. For eksempel, at Hørsholm åbenbart er den af landets kommuner, hvor idrætsforeningerne mest føler sig ladt i stikken af deres kommune.
“Der mangler noget, hvor kommunen siger tak til sine frivillige. De mangler et klap på skulderen,” siger Michael Esmann og tilføjer:
“Måske er Hørsholm lidt for meget fokuseret på eliten.”
Idrætsrådets formand henviser i den forbindelse til, at man tidligere havde et arrangement for de frivillige, som nu er blevet til den årlige hyldes af årets idrætsstjerner og uddeling af lederprisen.
“Vi skal se på, hvordan vi kan gøre det bedre for den almindelige idrætsforening,” lyder erkendelsen hos Michael Esmann.
Idrætsrådets formand nikker også genkendende til den manglende tilfredshed med tilskud fra kommunen, som efter hans opfattelse er begrundet i “et ikke specielt højt” aktivitetstilskud efter fritidsloven og en tendens til øget brugerbetaling i kommunen.
LÆS OGSÅ: Udvalgsformand: “Det skal være bedre næste gang”

Det praktiske er vanskeligt

“Det er jo sådan, at skal vi have nogle borde og skraldespande på anlægget til en camp eller noget, så skal vi betale for det. Det praktiske er blevet vanskeligere, og jeg er ikke sikker på, at en lille forening, der har brug for hjælp, ved, hvem den skal henvende sig til. Jeg forstår, at nogle siger: 'Det er f... også for dårligt', mener Michael Esmann.
Han glæder sig over, at der i den seneste budgetaftale er afsat penge til undersøgelse af en ny trægulvshal og nævner det store pres på faciliteterne som en kime til utilfredshed.
“Jeg er til gengæld skuffet over, at ikke flere har svaret. For det er naturligvis vigtigt for Idrætsrådet, at det her er en valid undersøgelse,” mener Esmann med henvisning til, at 12 af 43 adspurgte idrætsforeninger i Hørsholm har svaret.

null

Publiceret 31 October 2017 09:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV