Udvalgsformand:

“Det skal være bedre næste gang”

Nadja Hageskov (K) undrer sig over, at Hørsholm er røget så langt ned på listen

Af
Fred Jacobsen

“Næste gang, de laver den undersøgelse, skal det se anderledes ud,” siger Nadja Hageskov (K), formand for Sport-, fritid- og kulturudvalget, om Danmarks Idrætsforbunds (DIF) store analyse 'Idrætsforeningernes rammer og vilkår 2017', der lige er kommet på banen og sender Hørsholm Kommune mange pladser ned på listen over kommuner, hvor idrætsforeningerne har de bedste vilkår.
I årets undersøgelser, der er den anden af slagsen, ligger Hørsholm på en 81. plads af 93 kommuner og er røget hele 53 pladser ned sammenlignet med undersøgelsen for fire år siden.
“Det undrer mig, at vi er nået så langt ned og stemmer ikke helt overens med, hvad jeg oplever,” siger Nadja Hageskov til Ugebladet.

For meget elite i Hørsholm?

Hun understreger imidlertid også, at hun tager resultaterne meget alvorlig. En af undersøgelsens resultater er en stærk utilfredshed med kommunens anerkendelse og påskønnelse af de frivilliges indsats.
“Det kan vi gøre bedre, og det må vi se på,” lyder det fra Nadja Hagekov.
Kan det være, at foreningerne oplever for meget fokus på eliten i Hørsholm?
“Det har jeg hørt nogle gange, men vi har jo også bredden. Vi skal være lydhøre,” lyder svaret.
Nadja Hageskov er - ligesom idrætsrådsformand Michael Esmann her i Ugebladet - inde på, at presset på faciliteterne kan være en kilde til manglende tilfredshed.
LÆS OGSÅ: Hørsholm har landets sureste idrætsklubber: Mangler et klap på skulderen

Vi er jo i gang

“Der er pres på, og vi er jo i gang. Det kan være udtryk for utålmodighed. Men hvis det er det, brugerne oplever, så må vi tage det alvorligt,” mener formanden for Sport-, fritid- og kulturudvalget.
Hun er kritisk over for undersøgelsens grundlag, hvor 12 af 43 foreninger har svaret i DIF's undersøgelse.
LÆS OGSÅ: Hørsholms idræt savner et klap på skulderen

Hvem er utilfreds?

“Jeg spørger mig naturligvis selv, hvem er det, der er utilfreds? Og hvem er det, foreningerne vil have anerkendelse af? Er det mig? Borgmesteren? Det må vi nu se på,” slutter udvalgsformanden overfor Ugebladet.

Publiceret 31 October 2017 09:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV