DEBAT:

Vi skal gøre mere for frivilligheden i vores lokalsamfund

Af Lars Bjørck Olsen (K), kandidat til kommunalbestyrelsen i Hørsholm, Ved Stampedammen 44, Hørsholm:
Landet over blev den nationale frivillighedsdag den 29. september fejret med forskellige arrangementer.
Lokalt markerede Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm dagen med afholdelse af en Frivilligbørs og et dialogmøde. Et stort antal frivillige foreninger var mødt frem til arrangementet, hvilket er det synlige bevis for, at frivilligheden har et solidt fodfæste i vores lokalsamfund.
Frivilligheden er hjertet og sammenhængskraften i en kommune. Den er limen imellem alle grupper af borgere, herunder børn og unge, arbejdsaktive, seniorer, stærke og svage ældre samt flygtninge. Der skal i den forbindelse bl.a. være fokus på den store gevinst for lokalsamfundet, som et tættere organiseret samarbejde imellem de frivillige organisationer vil kunne bibringe.
Hvorfor er der f.eks. ikke etableret et samarbejde om besøgsvenner mellem Røde Kors og Ældre Sagen?
Hvorfor er der ikke etableret et samarbejde mellem vores aktivitetscentre, Ældre Sagen og Biblioteket, så tilbuddene om IT- undervisning til ældre fremstår som et samlet tilbud?
Hvorfor er der ikke etableret et fast samarbejde mellem Skolens Venner og Ældre Sagen til glæde og gavn for både børn og ældre?
Selvfølgelig har de frivillige foreninger et medansvar for at etablere de nødvendige samarbejdsrelationer, men et arrangement som Frivilligbørs viser, at tingene glider lettere, når f.eks. Frivilligcenteret tager teten og bringer foreningerne sammen. Det er vigtigt, at Hørsholm Kommune spiller en aktiv rolle i at understøtte og fremme det store antal frivillige.

Publiceret 04 November 2017 06:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV