Godt naboskab og god video fældede designtyv fra Rungsted

Børnebørn genkendte manden fra videooptagelser - og så rykkede naboerne ud

Af
Fred Jacobsen

Et godt naboskab - gerne med en politimand iblandt - og en god og skarp videooptagelse kan være opskriften på at nedsætte frekvensen af indbrud. I hvert fald i et stykke tid.
For den 34-årige mand, som naboer på Svendsvej i Rungsted lørdag anholdt ved fælles hjælp, har mere end det ene indbrud på samvittigheden, som naboerne gerne ville have fingrene i ham for. Der bekræfter politikimmissær Henrik Sejer fra Nordsjællands Politi.
“Han er én, vi kender for flere forhold,” siger han om manden.
Et af de indbrud, han har på samvittigheden, foregik 5. oktober på Svendsvej, hvor han brød ind i et hus, stjal to Kjærholm-stole, 300 kroner i kontanter og beboernes trailer. Indbruddet fandt sted om morgen mellem kl. 8 og 9 - og der er knivskarpe videooptagelser af manden, fortæller Steen Ulrik Madsen, manden, der havde besøg af tyven.

Børnebørnene så ham

Dem havde Steen vist til familie og naboer - og det var ud fra optagelserne, den 34-årige mand lørdag eftermiddag blev opdaget.
Det skete, da Steen Ulrik Madsens børnebørn - som også havde set videoen - genkendte manden, da de var på vej på besøg hos bedsteforældrene på Svendsvej.
“Pigerne ringede og fortalte, at manden fra videoen cyklede på Vallerød Banevej. Jeg hoppede straks i bilen, fandt ham og fulgte efter ham i bil. Men så forsvandt han ned ad en trappe til Opnæsgård,” fortæller Steen Ulrik Madsen, der så også ringede til sin genbo, Jan H. Klit, politimand og kommunalbestyrelsesmedlem for de konservative.
“Jan hoppede også straks ind i en bil for at lede efter manden. Vi havde næsten opgivet, da Jan pludselig ringer og fortæller, at han kører efter manden på Ørbæksvej,” husker Steen Ulrik Madsen.
“Jeg kører stille og roligt efter ham, som om jeg var én, der ledte efter vej, og ringede samtidigt til Steen for at sikre mig, at det var den rigtige, jeg havde fat i. Det var det, og så kørte jeg op foran ham og tog fat i ham,” fortæller Jan H. Klit til Ugebladet.

Naboen anholdt tyven

Først da han var helt sikker - og Steen Ulrik Madsen nåede frem og bekræftede, at det var den rigtigt - hev Jan H. Klit sit politiskilt frem, anholdt den 34-årige og kontaktede kollegerne i Nordsjællands Politi, der sendte en patrulje til stedet for at tage den 34-årige med på stationen, hvor han blev afhørt om denne og andre sager.
“Jeg har så ikke fået mine stole igen. Men manden fortalte, hvor jeg kunne finde traileren. Den står nu hjemme hs mig selv igen,” fortæller Steen Ulrik Madsen til Ugebladet.
Han fortæller også, at han og andre, efter at have set videooptagelserne, flere gange har set den 34-årige cykle omkring i området.
“Ja, jeg kan endda genkende ham fra en optagelse fra før indbruddet, hvor han går omkring huset og kigger ind af vinduerne. Han var helt bevidst om, hvad han gik efer, da ha brød ons hos os,” lyder det fra Steen Ulrik Madsen.
For Jan H. Klit var det hans tredje 'civile' anholdelse.
“En ligger langt tilbage, hvor jeg styrtede ud i sutsko og anholdt en fyr, de to andre så med et års mellemrum. Det er dejligt at kunne hjælpe. Det her beviser, at det er godt at have et naboskab, hvor man snakker sammen og holder hinanden orienteret,” siger Ja. H. Klit, der - ud over at være lokalpolitiker - er tilknyttet Københavns Politi.

Publiceret 06 November 2017 12:00

SENESTE TV