DEBAT:

Lad os slå koldt vand i blodet om Ulvemosehuset

Af Oluf Ravn (V), kandidat for Venstre, Sdr. Jagtvej 41, Hørsholm:
Det er første gang jeg stiller op til et valg, og jeg undrer mig lidt over den måde, valgkampen foregår. Det er især forløbet omkring Ulvemosesagen, der undrer mig.
I den budgetaftale, der blev indgået i forbindelse med 2017-bugettet fremgår, at vores borgmesterkandidat Annette Wiencken har taget et forbehold om salget. Så allerede på det tidspunkt har Annette udvist rettidig omhu.
Som kommunalbestyrelsesmedlem in spe kan jeg godt forstå, at det er en svær beslutning at lukke en institution, som synes at være særdeles velfungerende. I en sådan situation bliver man tydeligt ramt af de mekanismer, der går i gang når en ændringsproces starter.
En ændring vil næsten altid medføre, at nogle af dem der indgår i ændringen vil opleve ændringen som en forringelse. Denne gruppe vil oftest være den, der protesterer kraftigst, mens den gruppe der får en forbedring ikke reagerer nær så ”højlydt”.
I sagen med Ulvemosehuset og Fritidshuset er det klart brugerne der giver udtryk for, at de oplever salgene som en forringelse. Derimod har der været meget lidt omtale af de fordele, der kunne være for brugerne i nye omgivelser i en ny institution.
Det er klart, at der ved salget vil opnås et betydeligt provenu. Et sådant provenu vil kunne anvendes til at gennemføre forbedringer på flere områder.
Da disse forbedringer ikke er knyttet umiddelbart til salgene, er det ikke muligt at få dem med i ligningen mellem fordele og ulemper. Så jeg foreslår, at vi nu tager det roligt og afsætter tid og resurser til grundigt at afdække fordele og ulemper ved salgene. Så lad os lige vende skråen og slå koldt vand i blodet og.
Vi har jo masser af tid til at finde den bedste løsning.

Publiceret 06 November 2017 08:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV