Gåtur endte fatalt:

Smadret flaske kostede Karla livet

Jesper Gade kritiserer børn og unge, der bevidst smadrer flasker i Idrætsparken

Af
Morten Timm

Morten Timm

For få dage siden måtte Jesper Gade fra Rungsted og hans familie aflive deres kun 2 1/2 år gamle Karla.
En gåtur med familiens to hunde på stisystemet i Hørsholm Idrætspark endte fatalt, da Karla fik skåret sit ene ben op af glasskår.
Hundene var løbet i forvejen, men pludselig hørte Jesper Gade den ene pive højt. Først troede han, de havde fanget et dyr, men kort efter kom Karla humpende tilbage på tre ben.
Jesper Gade opdagede straks, at Karla blødte kraftigt fra det ene forben, der var skåret op helt ind til benet.
“Det blødte virkelig voldsomt, og jeg fik tilkaldt min søn henne fra ishockeyhallen, og vi fik lagt en kompressionsforbinding og ringet til dyrlægen,” fortæller Jesper Gade.
Godt 12 timer senere fik Jesper Gade og hans familie den ulykkelige og triste besked. Karla havde fået skåret alle sener over og med åbent sår helt ind til ledet.
Dyrehospitalets konklusion var, at benet ikke stod til at redde.
Det fik familien til at træffe den tunge beslutning at lade deres kun 2 1/2 år gamle samojede/golden retriever aflive.

Flasker smadres bevidst

Den voldsomme oplevelse får nu Jesper Gade til at kaste et kritisk blik på den stadig stigende mængde af smadrede flasker og glasskår, der ligger omkring Vallerødskolen, Rungsted Gymnasium og Idrætsparken.
“Der ligger faktisk glasskår overalt, og jeg har ofte set børn og unge bevidst smadrede flasker. Mange gør det i stærkt beruset tilstand. Jeg har selv set det, og jeg vil gerne fortælle dem, at det har altså har konsekvenser,” siger Jesper Gade til Ugebladet. Han håber, at når de unge, der kaster flasker, læser dette, at de får det skidt.
“Det er også mit håb, at alle forældre vil tale med deres børn om, at man bare ikke kaster med flasker,” tilføjer han.
Karla havde netop haft sit første hvalpekuld, og familien Gades fem børn er dybt ulykkelige over tabet af deres glade hund.
“Jeg tvivler på, at de unges hensigt med at smadre glasflasker var, at det skulle koste et hundeliv, men det er altså det, der er sket nu,” slutter Jesper Gade.

Jesper Gade, Rungsted, er meget trist efter familiens hund, Karla, måtte aflives, fordi det flyder med smadrede flasker og glasskår i Hørsholm Idrætspark. Foto: Morten Timm

Jesper Gade, Rungsted, er meget trist efter familiens hund, Karla, måtte aflives, fordi det flyder med smadrede flasker og glasskår i Hørsholm Idrætspark. Foto: Morten Timm

null

Publiceret 07 November 2017 08:00

SENESTE TV