DEBAT:

Derfor peger SF på Slotved

Af Louise Zabel (SF), spidskandidat, Bloustrødvej 23 B, Hørsholm:
Kære Søren: Lokalpolitik handler om samarbejde
I ugebladet onsdag 11. november udtrykker venstrekandidaten Søren Glavind Rasmussen sin forbavselse over, at SF peger på Morten Slotved som borgmester. Han får også lige klemt nogle interessante konspirationsteorier og fordomme ud mellem sidebenene. Det er ikke altid lige klædeligt.
Sådan er politik åbenbart, og Søren mangler åbenbart lidt fokus på sit eget kandidatur.
Men: Jeg vil da gerne forklare Søren, der åbenbart ikke følger særlig meget med i lokalpolitik, om baggrunden for min støtte til den siddende borgmester.
SF sad i kommunalbestyrelsen 2009-13, hvor vi var med til at vende skuden økonomisk i samarbejde med Slotved m.fl. I 2013 manglede vi 20 stemmer for at kunne forsætte samarbejdet, der handler om at sikre kernevelfærden for børn, unge og ældre.
Slotved har ikke lovet mig det mindste, andet end anstændig politik, hvor skattelettelser ikke kommer før ordentlig ældrepleje eksempelvis.
Så når jeg peger på Slotved skyldes det flere ting:
1) I SF fortrækker vi ligesom i '09 og '13 konservatives tilgang til politik her i Hørsholm. Vi mener det er bedre at arbejde for sammenhold end ulighed.
2) Vi har i SF haft et rigtig godt samarbejde med borgmesteren, som er en mand, man kan stole på. I samme periode har vi set Venstre løbe fra deres egen politik, tage nogle gevaldige interne slagsmål og i det hele taget løbe forvildede rundt forsøget på at komme til det politiske fad.
3) Og vigtigst: I SF går vi ikke på kompromis med velfærden. Vi skal have bedre institutioner for unge og gamle. Det er simpelthen et must. Og der mener vi i SF helt klart, at Morten Slotved og de konservative er et bedre bud end Venstre.
SF har indgået valgforbund med Socialdemokraterne, med de Radikale og med Kristendemokraterne. Alle peger vi på Slotved – så en stemme på mig eller på SF er ikke spildt, selvom jeg skulle mangle et par stemmer også i år.
Men kære Søren: Har du ikke noget politik du gerne vil lave? Hvad går den ud på? Eller tror du, at lokalpolitik og demokratiet handler om at finde på løgnehistorier om de andre kandidater?

Publiceret 09 November 2017 15:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV