DEBAT:

Kan man løse p-problemer og styrke sikkerheden, uden det går ud over billisterne?

Af Otto B. Christiansen (K), formand for Børne- og skoleudvalget, og kandidat for Konservative:
En af de helt store hverdagsudfordringer for mange familier i Hørsholm er trafik og parkering – og særligt området omkring Rungsted Station er udfordret.
Rungsted Station er et af byens vigtigste knudepunkter for pendlere, der skal sætte deres bil for at komme nemt med toget mod København. Men samtidig er det også et virvar af børn på cykel, der skal navigere gennem de hundredevis af biler, der hver morgen sværmer omkring stationen og Rungsted Skole. Det bliver vi nødt til at løse, hvis vi både skal være en sikker by for skolebørnene og samtidig en nem by for pendlerne.
I teorien kunne man sige til pendlerne, at de skulle tage cyklen til stationen, men selvom det sikkert ville være vand på Alternativets mølle, er det jo ikke altid sådan, det fungerer for travle familier. Der skal være plads til alle, både dem som har travlt og dem som vil give deres børn den gave, det er at cykle sikkert til skolen!
Derfor skal vi nu tænke kreativt, og med visionen om at få flere børn ind tidligere på Rungsted Skole skal det løses nu.
Den bedste, nemmeste og sikreste løsning vil være at bygge en ekstra etage på de ca. 100 parkeringspladser, der er på vestsiden af Rungsted Station. Det vil få billisterne væk fra skolen og børnene, hvor man i stedet kan lave sikre afsætningspladser og korttidsparkering.
I dag er det DSB, der ejer grunden og dermed parkeringspladserne, men mon ikke de er interesseret i at gøre livet nemmere for pendlerne.
Et tag på en eksisterende parkeringsgrund kunne nemt laves uden at skæmme området – og bestemt også uden det bliver for dyrt. Selvfølgelig kan man grave ned, men de eneste som bliver glade for den løsning, er de entreprenører, der skal udføre arbejdet og udskrive regningen.
Nogen vil måske frygte, at der bliver trukket nye biler ned mod stationen, men så længe man kan komme hurtig og sikkert af med sin bil, vil det alt andet lige styrke sikkerheden og gøre det nemmere at være pendler.

Publiceret 10 November 2017 07:00

SENESTE TV