Rungsted-røverierne:

Endnu en 16-årig fængslet

De to drenge fra Hørsholm nu fængslede og nægter sig skyldige

Af
Fred Jacobsen

Endnu en 16-årig dreng er i dag ved retten i Helsingør fængslet for to røverier i Rungsted i efterårsferien. Den 16-årige er fra Hørsholm og blev varetægtsfængslet i 14 dage ind til 24. november.
Han er den anden 16-årige, der er anholdt og varetægtsfængslet i sagen, som på grund af den videre efterforskning blev forhandlet for lukkede døre.
Før dørene til retslokale E blev lukket, oplyste anklageren, at den 16-årige er sigtet efter Straffelovens § 288, stk. 1, som har en strafferamme op til seks års fængsel. Sigtelsen går på, at han 17. oktober kl. 23.37 på Bolbrovænget sammen med en anden at have truet en 19-årig mand fra Rungsted med en kniv til at udlevere en pung med diverse kort.
Han er også sigtet for 18. oktober kl. 03.21 at have gjort det samme ved Aldi på Bolbrovej mod en 15-årig dreng. Også her truede han med en kniv drengen til at udlevere tegnebog med diverse kort.
Den 16-årige nægtede sig i forbindelse med fremstillingen skyldig.
Han blev anholdt torsdag ved middagstid og er den anden anholdte i sagen.
Den første anholdelse skete for 14 dage siden, hvor en 16-årig, ligeledes fra Hørsholm, blev varetægtsfængslet i 14 dage. Denne formodede gerningsmand fik i dag forlænget sin fængsling ved retten i Helsingør.
Politiet mener, at yderligere to personer var involveret i røverierne. Det er blandt andet af hensyn til den efterforskning, at døren til grundlovsforhøret blev lukket.
De to mistænkes for sammen med to andre forud for røverierne at have stjålet en personbil på Vallerød Banevej, en Citroën C 4, som er blevet brugt i forbindelse med røverierne.

Publiceret 10 November 2017 13:45

SENESTE TV