DEBAT:

En bredere idrætspolitik

Af Niels Lundshøj (S), spidskandidat for Socialdemokratiet, Usserød Kongevej 35B, 1. tv., Hørsholm:
De sidste års idrætsprioriteringer har været ambitiøse, men de har også tilgodeset eliten. Nu får HUI et nyt klubhus, og der er allerede afsat penge til en ny trægulvshal. Det er godt, for det er på tide, at amatørerne bliver prioriteret.
Hørsholms idrætsforeninger løfter nemlig en stor opgave. Idrætten er med til at holde børn og unge i god form. Men den understøtter også vigtige demokratiske fællesskaber, hvor den sociale og økonomiske baggrund er mindre væsentlig. Der opstår stærke venskaber, og man lærer om sammenhold. Samtidig er idrætten med til at aktivere de unge, så de ikke tiltrækkes af uhensigtsmæssige fællesskaber.
Men det er ikke alle, der er en del af et idrætsfællesskab, og det er ærgerligt. Jeg mener, det er vigtigt, at vi tænker idræt bredere og i en større sammenhæng, end vi gør i dag. Når vi investerer på området, bør vi tænke i løsninger, der tilgodeser så mange af borgerne som muligt.
Hvad med at etablere flere aftaler mellem foreninger og fx daginstitutioner? Så børnene allerede fra en tidlig alder stifter bekendtskab med forskellige sportsgrene, får rørt sig og får lysten til at være en del af det aktive idrætsliv, vi har i kommunen?
Det ved jeg, de DGI-certificerede børnehaver gør, til stor glæde for børnene. Samme tanke kan overføres på skoleområdet, så alle skolebørn får endnu mere og varieret idræt på skemaet? Det kan også være en permanent del af en pakke, vi tilbyder flygtninge, for her er virkelig tale om integrationspotentiale.

Publiceret 11 November 2017 10:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV