DEBAT:

Hvad er visionen på idrætsområdet i Hørsholm?

Af Esben Strøbech, Selmersvej 11, Hørsholm:
Efter at have læst resultaterne af den landsdækkende undersøgelse af idrætsforeningernes tilfredshed, hvor Hørsholm ligger helt i bund, kommer hermed en reaktion baseret på mange års kendskab til flere lokale klubber. Jeg godt forstå foreningernes frustration som er udtrykt i undersøgelsen.
Træningstider, der starter efter kl. 22 og kampafviklinger fredag aften efter kl. 20 er vilkårene, som det er nu. Det årlige "slagsmål" halklubberne imellem om haltidsfordeling, bliver mere og mere absurd.
Klubbernes ledere kæmper for at få tid til de stadig voksende antal medlemmer, hvor tiderne skal deles ud lige fra motionisterne, som skal have én ugentlig tid, til eliten som skal have minimum fire træningspas.
Både eliten og bredden skal plejes. Bredden skaber eliten, men eliten skaber også bredden. Med den nuværende halkapacitet bliver det sværere at opretholde klubber som både har ambitioner om at have elite og bredde
Lad os definere en vision for sport i Hørsholm. I min verden skal den handle om sammenhold, oplevelser, sundhed, og branding af Hørsholm, især gennem eliteidræt.
Sport er ikke kun udgifter, men et aktiv der samler og en gevinst for kommunen.
Når visionen er på plads, skal vi bruge de begrænsede ressourcer på den bedste måde. Det er ikke, hvad jeg har set de sidste mange år, hvor jeg er vidne til, at hver sportsgren står på tur for at få opgraderet netop deres område. Sidst fik basket en opgraderet hal, og før det en udbygning til ishockey. Nu er ishockey igang med den nye træningshal, mens fodboldklubben er næst i køen, som venter på et nyt klubhus.
Alle er eksempler på, at løsningerne er isoleret og uden en samlet vision. En model som jeg gerne vil udvikle sammen med vores politikere er en sammenholds/fællesskabs tilgang, hvor foreningerne kan få gavn af hinanden, og faciliteterne skal indrettes efter dette. En model som kan give gode vilkår for både elite og bredde og sætte Hørsholm kommune på landkortet.

Publiceret 11 November 2017 11:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV