DEBAT:

Der er gået i selvsving i Ulvemosehus-sagen

Af Søren Christian Svenningsen (K), kandidat til kommunalbestyrelsen, Landsvalevej 7, Hørsholm:
Jeg har fuld forståelse for de forældre, der har børn i Ulvemosehuset. Som småbørnsforældre kan jeg ikke tænke mig noget værre end, at den trygge ramme som mit barn en meget stor del af sin tid opholder sig i, skal ændres.
Men jeg synes, der er gået lidt selvsving i sagen, og årsagen til at der ses på at flytte Ulvemosehuset er gået lidt tabt.
Ser vi på det de dagtilbud, der er i øjeblikket, så er der en kapacitetsmangel omkring Rungsted. Ulvemosehuset er populært, og der er en lang venteliste til en plads. Men hvad er det, der gør Ulvemosehuset populært? Er det pædagogiske linje der føres i huset, eller er det selve huset?
Jeg var selv, sammen med min hustru nede og se på Ulvemosehuset, da vi skulle finde en institution til vores datter, og jeg så gerne, at vi kunne have fået vores datter i Ulvemosehuset. Men ikke på grund af huset, for personligt synes jeg ikke, at en gammel villa i flere forskellige plan, og hvor nogle af børnehavebørnene har garderobe på en trappeafsats, er den bedste indretning for børn. Men jeg faldt for den pædagogiske linje, der blev fremlagt og den glæde jeg så hos børnene.
Så kan vi finde en løsning, hvor der bygges et nyt hus, som er bedre indrettet og hvor vi bevarer den pædagogiske linje, som I min optik er Ulvemosehuset essens, så ser jeg det som positivt. Og der er, hvad der egentlig tales om - ikke at lukke Ulvemosehuset, men at flytte det til nye lokaler og måske udvide det, så flere børn der kan få gavn af institutionen.
Lad nu projektet gå sin gang, og lad os sikre at der sker en inddragelse af husets brugere, så de kan være med til at sikre, at vi bevarer det vigtigste i Ulvemosehuset – den pædagogiske linje.

Publiceret 12 November 2017 11:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV