DEBAT:

Brug for sammenhængende indsats for hjerteområdet

Af Anne Ehrenreich (V), på vegne af Venstres gruppe i Regionsrådet for Hovedstaden:
Der mangler en sammenhængende indsats på hjerteområdet. Mere end 466.000 danskere lever i dag med hjerte-kar-sygdom, og hjerte-kar-sygdom er den næst hyppigste dødsårsag i Danmark.
At leve med hjertesygdom betyder for mange et stort tab af livskvalitet, og mange danskere diagnosticeres og behandles stadig ikke i tide.
Det gælder blandt andet for patienter med hjerteflimmer. Mindst 120.000 danskere lider af hjerteflimmer, men kun cirka halvdelen er i behandling.
Hjerteflimmer femdobler risikoen for slagtilfælde og 20-25% af alle slagtilfælde skyldes hjerteflimmer.
To undersøgelser fra 2016 viser, at næsten halvdelen af patienter med en blodprop i hjernen først opdagede, at de havde hjerteflimmer, da de fik en blodprop.
I modsætning til f.eks. kræftområdet er der ikke i dag en samlet national plan for hjerteområdet, der sikrer sammenhæng mellem forebyggelse, diagnosticering, behandling og rehabilitering for hjertepatienterne.
Pakkeforløbene på hjerteområdet er for nylig afskaffet og Sundhedsstyrelsen har som erstatning udarbejdet anbefalinger for tværsektorielle forløb, der p.t. er i høring.
Patienterne skal sikres et ensartet, højt kvalitetsniveau, uanset hvilken del af landet, de bor i – derfor er der brug for en national hjerteplan.

Publiceret 13 November 2017 17:45

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV